Suomen OSM-dataa helposti tiedostoiksi tai WFS-palveluksi

Nyt alkaa olla prosessi valmiina OSM-datan viemiseksi PostGIS-tietokantaan ja sitä kautta edelleen paikkatieto-ohjelmien käyttämiin tiedostomuotoihin, kuten ESRI shapefile, MapInfo tab, MicroStation dgn jne. Tiedostot otetaan ulos ogr2ogr-ohjelman kautta, ja lista tuetuista tiedostomuodoista löytyy täältä: http://gdal.org/ogr/ogr_formats.html
Kaikki Creation-Yes -vaihtoehdot ovat mahdollisia. Ogr2ogr tukee myös melkein mitä tahansa projektioita, joten data on mahdollista ottaa ulos esimerkiksi suomalaisten KKJ-kaistojen mukaan tai vaikkapa EUREF-FIN -projektiossa. Kokeilin myös tietokantaan ladatun OSM-datan jakelua GeoServerillä WFS-palvelun kautta, ja se tuntuisi toimivan myös hienosti.

Muutaman harjoittelukerran jälkeen tiedän sanoa, että sitten kun tietää, mitä on tekemässä, niin kahdessa tunnissa pystyy lataamaan ja asentamaan kaikki tarvittavat ohjelmistot ja OSM-datan ja saamaan sekä tiedostojen kirjoittamisen että WFS-palvelun pystyyn. Jos sattuu kiinnostamaan, eikä huvittaisi opetella kaikkea itse alusta alkaen, niin minä voin antaa ohjeita.

Jos olisi liikaa aikaa, olisi mielenkiintoista koittaa tehdä vaikka Mapnikilla Suomen kartta ETRS-TM35FIN-projektiossa.