Pozdrav kolega! 
Konacno vise korisnika, moram reci.
Ja sam, pod imenom CorineBH, ubacivao i jos uvijek ubacujem podatke iz CLC (verzija 2), i to je najbolji izvor koji sam mogao naci za uvoz s obzirom da nam je mapa totalno bila prazna (i jos je uvijek skoro prazna). CLC uvijek ima odstupanja, vidjeces u kojoj je razmjeri radjen set podataka iz CLC:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Bosnia_and_Herzegovina/Corine_Land_Cover#Tehni.C4.8Dki_parametri_CLC-a
Dakle istina je, sami podaci imaju mala odstupanja, ali je velika prednost u CLC-u sto se mogu vidjeti tipovi sume, mixed, coniferous, broadleaved itd, sto se ne moze oznaciti obicnim crtanjem preko bing karata (plus sto bing karte imaju nekad vecu nekad manju rezoluciju ovisno od podrucja). Moj plan je da se ubace podaci iz CLC verzija 2, cime se dobija otprilike 98%-tna tacnost kada je u pitanju povrsina, kao i specificnost tipa sume ili druge vegetacije, a onda da se nakon zavrsetka uvoza pazljivo Potlach-om koriguju granice putanja kako bi sto vise odgovarale satelitskim slikama. Mislim da je to najbrzi nacin da dobijemo adekvatne i najpreciznije moguce podatke na karti (kada je u pitanju biljni pokrov). Znaci svaki korisnik koji vidi odstupanja, moze ih i adaptirati. Generalno ja jos nisam vidio da je zabranjeno korigovati datoteke nakon sto se uvezu. 
Inace, ako bi smo cekali da ljudi odavde to rucno urade do najsitnijih detalja, precrtavanjem satelitskih snimaka (cije mane sam naveo vezano za specificnost), nacekali bi se decenijama da se to uradi.
Volio bih da se slozimo oko ovoga i da zajedno radimo, puno cemo brze to odraditi. Jedna vazna stvar, CorineBH je dedicated account za uvoz CLC-a u BiH, pa ako budes uvozio nesto ili uvezi preko tog accounta (dacu ti user i pass), ili kreiraj specifican acc koji se bavi time (znaci bez drugih stvari, smije se samo editovati jedan tip podataka, jer se radi o importu).
Link za najnovije podatke sa CLC je onaj koji ja koristim i on je:
http://www.eea.europa.eu/data-and-maps/data/clc-2006-vector-data-version-2
Ja ga uvozim preko JOSM-a, brisem viska tagove, stavljam odgovarajuce tagove, npr landuse=forest, wood=mixed, i onda uploadujem putanju po putanju, ili skup putanja (putanja=way), bez selektiranja cvorova (tj nodova). Ima i kvaka kada se uploaduju vece putanje, broj cvorova ne smije prelaziti 2000 (ako prelazi onda se mora koristiti multipolygon relation sto je malo komplikovanije), i takodje broj cvorova u jednom changesetu mora biti manji od 50000. Neki koriste i vise automatiziran proces, ali za to su vec potrebne programerske vjestine, a ja ih nemam, plus, JOSM je bolji, jer se ipak ima preglednost.
Za podatke sa drugih izvora se mora imati dozvola, tacnije stranica mora dozvoliti besplatnu upotrebu podataka, a CLC to omogucuje. Sto se razlika tice, CLC 2006 version 1 i version 2 nisu isti, podaci se razlikuju.
Sve dodatno bih volio da se dogovorimo i da nastavimo brzim tempom.
PS: Pogledaj Rumuniju, oni su izvrsili kompletan CLC import (vjerujem takodje sa manjim kasnijim korekcijama)