Επισημάνσεις - Προτάσεις για διορθώσεις - Suggestions

απλά λέω είναι περιττό το roof (δεν χρειάζεται, καθόλου, nada)

Όλοι οι σταθμοί διοδίων έχουν χαρακτηριστεί ως κτήριο και ο editor δεν το δέχεται αυτό ως σωστό.

Τελικά το “πρόβλημα” μπορεί να επιλυθεί με την χρήση layer

Θα θέσω ένα δίλημμα:
Στον Δήμο Αθηναίων υπάρχει μια οδός ονόματι “ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ” που από τη στιγμή που δεν υπάρχει γένος, ο κόσμος την αποκαλεί “Μιχαλακοπούλου”.
Έλα όμως που η σωστή ονομασία είναι “Ανδρέα Μιχαλακόπουλου”.
Πήρα πρωτοβουλία, έχοντας ως παράδειγμα και την περίπτωση “Γουδί” που διορθώθηκε σε “Γουδή” και νομίζω πως έπραξα το σωστό.
Περιμένω τις απόψεις της κοινότητας.

I think the problem is to do with the road and the building crossing without an intersection. This is the correct way to do it. The section under the roof has the tag “covered=yes”, and does not require “layer=-1”.

You know, at tolls there is not actually a building. It is just a roof.
https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/05/DIODIA_EXO.jpg
So, I think that the tolls should not be tagged as buildings

Το κράτος όμως επέλεξε να μην συμπεριλάβει το μικρό όνομα, για αυτό και όλες οι πινακίδες την αναγράφουν ως Μιχαλακοπούλου. (το γένος δεν έχει σημασία, δηλ και θηλυκό αν ήταν, πάλι Μιχαλακοπούλου θα λεγόταν). Μην ξεχνάς οτι ο τόνος στην γενική “κατεβαίνει” μία συλλαβή όταν η λέξη τονίζεται στην προπαραλήγουσα. Δηλ. “Ο Μιχαλακόπουλος” γίνεται “Του Μιχαλακοπούλου”.
Άρα σωστά ο κόσμος την αποκαλεί Μιχαλακοπούλου.

Επειδή ζήτησες την γνώμη της κοινότητας, πιστεύω οτι το σωστό είναι το όνομα της οδού να ξαναγίνει Μιχαλακοπούλου.

EDIT: Το “Γουδί” προφανώς και είναι λάθος, και σωστά μετονομάστηκε σε Γουδή (Ο Γουδής - του Γουδή).
Όπως και το Πλ.Βάθης (όπως λάθος την αποκαλεί ο κόσμος) σωστά έγινε Πλ.Βάθη. (Ο Βάθης - του Βάθη).

Τι δεν καταλαβαίνεις? Σωστά σου απάντησε ο/η ika-chan. (στο έδειξε κιόλας)
To building=roof δεν είναι κτήριο. Διάβασε και λίγο το wiki https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:building%3Droof
Επίσης ο δρόμος πρέπει να διασταυρώνεται (δηλ να έχει κοινά nodes) με το ορθογώνιο σχήμα που είναι building=roof, και το κομμάτι το δρόμου που είναι καλυμμένο να έχει covered=yes.

@Mapfinder
Παρακαλώ η εθνική οδός Ελευσίνα-Θήβα να διορθωθεί. Έχω λάβει πολλά παράπονα για αυτό.
Δεν πρέπει να έχει ref=A13. Δεν υπάρχει ακόμα Α13.
Το ΦΕΚ του 2015 χαρακτηρίζει τον Α13 (βασικά όλους) ως αυτοκινητόδρομο είτε έχει ολοκληρωθεί είτε όχι, αλλά λέει ξεκάθαρα οτι όλες οι διατάξεις εφαρμόζονται μόνο όταν ολοκληρωθούν και παραδοθούν οι αυτοκινητόδρομοι. (απλά Ελληνικά είναι!!!)
Άρα δεν υπάρχει Α13 εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί.

Παρακαλώ να διορθωθεί. Ευχαριστώ.

ΥΓ. Μήπως είσαι ομογενής απο το εξωτερικό? διότι έχουμε εδώ στην κοινότητα ομογενείς που έχουν μάθει τα Ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα, και δεν καταλαβαίνουν (και δικαιολογημένα) πλήρως ως μητρική γλώσσα τα Ελληνικά.

Να λείπουν τα σχόλια, αν θες αντιπαράθεση για εκτόνωση να την κάνεις αλλού.
Εκτός και αν δεν θες ηρεμία στο forum.

@ika-chan!
At older versions of id editor, the toll stations were appeared as an issue, without providing any specific solution. The last version suggest the solution of layers.
Since there was a more official suggestion by you, I will follow it. That’s why I keep on communicating with the community. I don’t criticize or insult the other people actions… You know what I mean.

@nikospag
Η κλίσεις του ονόματος είναι:
Ο Μιχαλακόπουλος, του Μιχαλακόπουλου, η Μιχαλακοπούλου, της Μιχαλακοπούλου
Ο Παπαδόπουλος, του Παπαδόπουλου (και όχι του Παπαδοπούλου), η Παπαδοπούλου, της Παπαδοπούλου
Ο Θεοδωρόπουλος, του Θεοδωρόπουλου (και όχι του Θεοδωροπούλου). η Θεοδωροπούλου, της Θεοδωροπούλου.
Αν το κάνω Ανδρέα Μιχαλακοπούλου θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι.
Πρόσεχέ τα αυτά, διδάσκεις.

ΥΓ μερικά παραδείγματα της κλίσης του ονόματος που βρήκα στο διοδίκτυο:

Σχόλια? Ποιά σχόλια? Δεν έκανα σχόλια εναντίον σου!!!

https://www.archaiologia.gr/blog/photo/%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85/
https://www.kathimerini.gr/886049/article/politismos/polh/to-3exasmeno-trigwno-ths-odoy-mixalakopoyloy

EDIT: Δέν έχω πρόβλημα με τον τόνο, άστο ως Μιχαλακόπουλου. Όμως όπως είπα το κράτος επέλεξε να μήν συμπεριλάβει το μικρό όνομα. Οπότε καλύτερα το “Ανδρέα” να αφαιρεθεί.

Υπάρχει το μικρό όνομα σε πινακίδα οδού και θα στην δείξω.
Μην προσπαθείς να κάνεις τον παντογνώστη.

Άντε πάλι τα ίδια!!
Μην επιμένεις σε παρακαλώ! Αφού το επίσημο όνομα που είναι καταχωρημένο στο αρχείο ονομάτων οδών του Δήμου Αθηναίων δεν περιέχει το “Ανδρέα”. Αν βρεις πινακίδα που περιέχει το “Ανδρέα”, αυτόματα σημαίνει οτι δεν είναι του Δήμου και άρα είναι πλαστή.

Δεν ονοματίζουμε τις οδούς όπως μας κατεβαίνει στο κεφάλι.

Αν γνωρίζεις απο GIS, το αρχείο ονομάτων των οδών του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται εδώ http://www.data.gov.gr/dataset/da-onomasia-odon

θα σου φέρω φωτογραφία από επίσημη πινακίδα αναρτημένη σε γωνία κτηρίου, με τα επίσημα χρώματα και γραμματοσειρά.

Σοβαρά μιλάς τώρα!!! Όταν ήδη υπάρχουν περίπου 80 πινακίδες κατα μήκος της οδού που δεν περιέχουν το “Ανδρέα”, εσύ μας λές οτι θα μας δείξεις μία πινακίδα που περιέχει το “Ανδρέα”, και αυτό για σένα αρκετό??
Αφού λέμε οτι το επίσημο όνομα δεν περιέχει το “Ανδρέα”. (σου έδωσα και λινκ για το αρχείο ονομάτων των οδών του Δήμου Αθηναίων)

EDIT: Για σένα μετέτρεψα το αρχείο ονομάτων των οδών του Δήμου Αθηναίων σε kml ώστε να μπορέσεις να το ανοίξεις με το Google Earth. Κάνεις κλίκ σε κάθε οδό και βλέπεις το επίσημο όνομα της.

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να συζητήσουμε γι αυτό το θέμα.

@ Community

Η ονοματοδοσία των περισσοτέρων οδών (αν όχι όλων), ακολουθεί τους κανόνες γραμματικής της καθαρεύουσας και όχι της νέας Ελληνικής, διότι εκείνη την εποχή “βαφτίστηκαν”.
Για αυτόν τον λόγο λέμε μέχρι και σήμερα οδός “Βασιλίσσης Σοφίας” (καθαρεύουσα) και όχι “Βασίλισσας Σοφίας” (νέα Ελληνική).
Και επίσης για αυτόν τον λόγο λέμε “Μιχαλακοπούλου” και όχι “Μιχαλακόπουλου”,
επίσης “Κηφισίας” και όχι “Κηφισιάς” κλπ.
Αυτό για να ξεκαθαρίσουν οι όποιες παρερμηνείες.

Παράδειγμα 1 & Παράδειγμα 2

Και δεν έψαξα όλη την Ανδρέα Μιχαλακόπουλου. Αν επιμένεις να σου φέρω και άλλες.

Έχεις μια παραπομπή?

Παρακαλώ ο moderator να επέμβει, γιατί τώρα θα ξεφύγω εντελώς.

@ moderator
Προφανώς ο άνθρωπος δεν μπορεί να σκεφτεί οτι πολλοί επιχειρηματίες, όταν φτιάχνουν τα καταστήματα τους παραγγέλνουν πινακίδα σήμανσης της οδού, για να την βάλουν στην γωνία της επιχείρησης τους (όπως η Shell στην πρώτη φωτό), από καταστήματα που τυπώνουν τέτοιες πινακίδες (και άρα είναι πλαστές, και φαίνεται αυτό). Και παραγγέλνουν ότι όνομα θέλουν.

Το ίδιο κάνουν και πολλές πολυκατοικίες (όπως κάναμε και εμείς στην πολυκατοικία που κατοικώ, και μάλιστα η οδός που έδωσε για εκτύπωση ο τότε διαχειριστής δεν ήταν σωστή). Αν ο Map-finder πέρναγε από την πολυκατοικία που ζω θα άλλαζε την επίσημη ονομασία της οδού στον χάρτη?

Στο OSM στην Ελλάδα δεν ακολουθούμε τυφλά τις πινακίδες, και αυτό ισχύει πανελλαδικά, και αυτό διότι πολλές πινακίδες (ποσοστιαία) είτε είναι λάθος, ή σε άλλες περιπτώσεις δεν υπάρχουν καθόλου. Για αυτό ακολουθούμε τα επίσημα αρχεία.
Και δεν μιλάω μόνο για τις οδούς εντός πόλεων, αλλά και για εθνικές οδούς και αυτοκινητοδρόμους.
Αυτοί είναι οι κανόνες που έχει ορίσει η κοινότητα, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.
Εγώ προσωπικά έχω στείλει πολλά email σε κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινητοδρόμων για λάθος πινακίδες και το παραδέχτηκαν.

Βέβαια για την περίπτωση της Μιχαλακοπούλου, όπου υπάρχουν πολλές πινακίδες, το 90% των πινακίδων δεν περιέχουν το “Ανδρέα”.
Αλλά άσχετα με αυτό, εμείς ακολουθούμε τα επίσημα αρχεία, διότι όπως είπα ο καθένας μπορεί να βάλει πινακίδα με ότι όνομα θέλει, με ίδια εμφάνιση οπτικά όπως των πινακίδων του δήμου. (αν και ένα έμπειρο μάτι μπορεί να καταλάβει την διαφορά).

Επίσης τον προειδοποίησα για τις πλαστές πινακίδες.

Πάλι επίσης του απάντησα ευγενικά εδώ https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=778875#p778875 αλλά επέλεξε να το συνεχίσει.

Επίσης έδωσα λίνκ για το αρχείο ονομάτων των οδών του Δήμου Αθηναίων.

Α, ξέχασα να πώ ότι όποιος θέλει μπορεί να πάει στον Δήμο Αθηναίων και να ζητήσει ένα “χαρτί” που λέγεται “Βεβαίωση ονομασίας οδού”.

**EDIT: Επίσης όταν ζητάει παραπομπή ως απόδειξη οτι πχ το “Βασιλίσσης Σοφίας” ή το “Κηφισίας” ή οποιαδήποτε άλλη ονοματοδοτημένη οδός την εποχή του 1950 (βασικά σχεδόν όλες), είναι καθαρεύουσα και όχι νέα Ελληνική, λες και δεν φαίνεται απο μόνο του!!!, τότε δεν υπάρχει ελπίδα να γίνει σοβαρή συζήτηση.
**

Επίσης και απο ότι βλέπεις και εσύ ως moderator, κανείς δεν θέλει να συζητήσει μαζί του. Όποτε του έχουν απαντήσει ο JayCBR, ο ika-chan, ο 0000FF berries, κλπ, πάντα απαντάει με άσχετα επιχειρήματα, χαζά, και για να λέμε την αλήθεια ΚΑΘΟΛΟΥ επιχειρήματα. Για αυτό δεν συμμετέχει κανείς.
Για αυτό αν συνεχιστεί αυτή η γελοιότητα θα αναγκαστώ να ξαναφύγω και εγώ.

Δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να προσελκύσει νέους χρήστες μια κοινότητα που λειτουργεί και έχει στους κόλπους της τέτοιους “τοξικούς” χρήστες/μέλη.

Επίσης δεν γίνεται να γεμίζουμε το φόρουμ με μηνύματα λόγω των χαζών επιμονών του Map-finder.

Ευχαριστώ.

EDIT2: Α, και τώρα που το θυμήθηκα, ήρθε ως νέος χρήστης και προσπάθησε να μας κάνει μαθήματα για την χρήση του “highway=track” εδώ https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=68157 λές και οι υπόλοιποι εδώ μέσα είναι ηλίθιοι.
Διάβασε σε παρακαλώ το πώς ξεκίνησε το παραπάνω νήμα.
Δεν παραθέτει απλώς την άποψη του, αλλά ξεκινάει λέγοντας ότι έχει διαπιστώσει οτι κάνουμε λάθος, ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΩΣ ΝΕΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ που ακόμα μαθαίνει.
Πραγματικά δεν ανέχομαι νέοι χρήστες να νομίζουν οτι γνωρίζουν περισσότερα απο οτι οι χρήστες που χαρτογραφούν εδώ μέσα εδώ και χρόνια, και να νομίζουν οτι μέσα στο στο κεφάλι τους ανακάλυψαν κάτι που δεν είχαν σκεφτεί οι υπόλοιποι χρήστες.
Αυτό το ανέφερα ως ένδειξη του τι εννοώ “τοξικός χρήστης”

Σταματάω εδώ, διότι αν ψάξω θα βρω και άλλα.

Και μήν τυχόν και μας πεί (ο Map-Finder) οτι δεν σκεφτήκαμε οτι το Ολυμπία Οδός ήταν λάθος (που όντως ήταν) διότι θα απαντήσω οτι το σκεφτήκαμε, και είναι μέσα στους κανόνες που θέσπισε η κοινότητα, όμως απλά κάποιος χρήστης δεν τους ακολούθησε, όπως ακριβώς και ο Map-Finder δεν ακολουθεί τους κανόνες και η μόνη του έγνοια είναι πώς θα φτιάξει δικούς του κανόνες.

deleted

Κλειδώνεται για να ηρεμήσουμε.

Πιθανώς να ακολουθήσουν και μπανς λίγων ημερών.

Ας προσπαθήσουμε να επικοινωνούμε χωρίς επιθετικό τόνο, αλλά με φιλική διάθεση.