StreetComplete en opmerkingen plaatsen

Voortzetting van de discussie in https://www.openstreetmap.org/note/2529221.

Er wordt verzocht “om de hulpvraag te stellen”, maar het is me niet duidelijk welke informatie er verder nodig is. Feitelijk is de hulpvraag voor alle StreetComplete-opmerkingen hetzelfde: “dit is een speciaal/ingewikkeld geval, en het is in StreetComplete niet mogelijk om deze vraag juist te beantwoorden en/of het juiste antwoord is onduidelijk”. StreetComplete is immers bewust heel simplistisch gebouwd, en kan alleen maar de veelvoorkomende gevallen afhandelen.

Ik gebruik StreetComplete offline (hier is het ook uitdrukkelijk voor geschikt), en zelfs in het geval dat het juiste antwoord onduidelijk is maar in principe wel gegeven kan worden, kan ik dus niet ter plekke opzoeken wat de juiste classificatie zou zijn. Daarnaast is het (althans, voor mij) niet bepaald praktisch om een lange vraag uit te schrijven op een mobiel apparaat, tenzij dat echt nodig is om het probleem duidelijk te maken.

Dus welke informatie is hier verder dan daadwerkelijk nog nodig, naast de specifieke reden dat ik het niet in StreetComplete in kan voeren (bijv. https://www.openstreetmap.org/note/2386951, https://www.openstreetmap.org/note/2388047, https://www.openstreetmap.org/note/2388057))?

Overigens lijkt er een bug in StreetComplete te zitten waardoor soms de automatische vraag-prefix niet toegevoegd wordt (bijv. https://www.openstreetmap.org/note/2388050)), maar dat staat verder los van de vraagstelling. Het was me nog niet eerder opgevallen, maar ik zal eens kijken of dat al een bekende bug is.