Stockholm som shapefiler?

Jag undrar om någon har Stockholm i shape-fil format? Eller om någon kan lära mig hur man gör sådana? Jag har såklart sökt på wikin ec tmen jag begriper inte hälften av “libraries”, “phyton”, “scripts” etc… :frowning:

Enbart Stockholm vet jag inte men du kan ladda ner Sverige i shape format från länken nedan.
http://www.geofabrik.de/data/download.html

Lysande! Tack!

Nu vill jag såklart ha mer än vad Geofabrik erbjuder… Satte ihop en fin karta men det saknas en massa data. Finns det någon möjlighet att sätta ihop en shape export på egen hand om man är rudis på att programmera? Några tips för att komma igång?

Antagligen, det borde ju “bara” vara ett filter som ska ändras. En av skillnaderna mellan shapefiles och OSM är att vi kan ha hur många tags som helst, mendans shape filer har samma information på alla objekt. (tror jag, det var några år sedn jag sysslade med shapefiler).

Det krävs inte programmeringskunskaper för att få detta att fungera, men du kanske måste köra in Liunx, Du kan antagligen emulera det, med VMWare, Parallels eller Qemu.

Ruby:
http://wiki.openstreetmap.org/index.php/Convert_osm2shp_using_OSMLibrary_on_Ubuntu
eller: c++
http://svn.openstreetmap.org/applications/utils/export/osm2shp/
http://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk/2007-May/013857.html

Ett annat alternativ är att spara som “OpenStreetMap XML Data” i tabben “Export” på hemsidan. Sedan kan du öppna filen med förslagsvis GlobalMapper eller merkaartor.