Spui droog?

'k Zag als ik in en uitzoom dat hier http://www.openstreetmap.org/?lat=51.78742&lon=4.25893&zoom=15&layers=M

het Spui een “beetje” droog loopt. Het zijn allemaal 3dshapes dus ik blijf er even af. Misschien is iemand er mee bezig? Zag wel dat de hoofdstroom door een non-agreer was gemapt.

Even om in de gaten te houden. Kan zo 1,2,3, niet zien waardoor het komt.

Eggie

Er is iets weggehaald door user wvdp, zie http://www.openstreetmap.org/browse/relation/1463504/history
nl Weg 96837505 als outer maar hoe je die terughaalt en waarom die is verwijderd?

Weg 96837505 heb ik met Potlatch 1 (U geeft verwijderde wegen) weer teruggehaald. En vervolgens de way gesloten en weer getagd met de oude waarden van de AND import (riverbank). Hiermee is tenminste weer water zichtbaar.
Wat opvalt is dat een deel van de punten gelijk vallen met de punten van de 3dShapes import aan de oevers, maar niet overal. Ik vermoed dat dit water niet in de 3dShapes zit en handmatig is aangepast, maar nog niet volledig.

@DTeelde,

Bedankt! Kan ik weer gebruik van 't pontje maken. :slight_smile:
Was al bang dat ik het zelf had veroorzaakt. 'k Heb gisteren bij Goudswaard en Oud-Beierland wat veranderd.
Zal zelf nog even kijken naar de “river” tag, want die geeft nog non-agreer problemen. Maar de wegen hebben even voorrang.

groet,
Eggie

Als er een stuk water niet gelijk loopt met 3dShapes, dan ben ik dat tijdens de import vergeten.

Bijna geen enkel ‘groot water’ zit in 3dShapes. Dan heb ik het zowel over de Zeeuwse wateren als bv de Friese meren. Op die plekken is het bestaande water gelijk getrokken met de 3dShapes, voor zover er in de foto’s geen aanwijzingen anderszins waren.

sorry dat ik het verwijdert heb. het was een ongelukje ik wilde het beter vorm geven. en ik heb denk niet gezien dat ik het verwijdert heb. ik was bezig met de beerenplaat. en daar zijn een heleboel onderkende stukken en die teken ik liever zelf

Ha wvdp,

no hard feelings :slight_smile:

Niet het Spui, maar wel de LEK nu droog. De Noord boven de brug bij Alblasserdam heb ik net gerepareerd. Het stuk Noord opnieuw ingetekend mbv Bing. Daar was een heel stuk shoreline verdwenen… maar nu de LEK weer. Hoe repareer ik dat stuk Lek. Of kan iemand de changeset terugdraaien?

https://www.openstreetmap.org/#map=15/51.9649/4.9720

Eggie

Het zit 'm in deze relatie https://www.openstreetmap.org/relation/2444585
Member 68186289 hoort er niet tussen, is een segment van een ander stuk Lek.
Kennelijk heeft HK zich vergist en raakt osm.org van streek.

Edit: mp gefixt

Ha Ligfietser,
'k Zie dat je al bezig bent geweest. We wachten het “vollopen” van de Lek bij Ameide af. :slight_smile:

Komt denk ik omdat Hendrikklaas in Potlatch 2 denkt dat er geen water in staat en dit wil gaan fiksen, maar het is gewoon een renderfout van Potlatch (die ziet geen mp’s met water, althans geen grote/incomplete). Sowieso nooit proberen ingewikkelde mp’s in Potlatch te bewerken, beter Josm gebruiken.

Ligfietser en Eggie bedankt voor het herstel. Ik snap niet hoe het kan maar werp af en toe nog wel een blik op P2, ID is helemaal lastig. Blijft JOSM over, maar Multi doe / deed ik wel in P2.

Verbaasd me niets dat het mis ging :wink: Beter of in Josm bewerken (dan zie je tenminste wat je aan het doen bent) of er van af blijven.

Hi Ligfietser,

dat laatste ‘afblijven van OSM’, vindt ik wel een goede raad scheelt een boel tijd :sunglasses:

@Ligfietser,

'k Zie ik het nu goed en staat dat stuk Lek bij Ameide weer droog of duurt het renderen gewoon lang? ;k Zie dat OSM een beetje overbelast is.
http://www.openstreetmap.org/#map=15/51.9631/4.9739

Eggie

Volgens mij duurt dat renderen lang, op zoomniveau 14 staat er al weer water in: http://www.openstreetmap.org/#map=14/51.9660/4.9578