Задача Speed Bumps - редагування мапи

Наносимо на OSM штучні дорожні нерівності для примусового зниження швидкості, підвищені пішохідні переходи, острівці безпеки.

В рамках відкритих проєктів #map2020, започаткованих HOT та Mapillary, в межах Києва було створено безпековий проєкт Speed Bumps (#map2020_speedbumps), який призначений для нанесення об’єктів на мапу OSM використовуючи фотографії Mapillary. На сьогодні платформа геотегованих фото Mapillary - найактуальніше джерело даних OSM.

Тегування:

traffic_calming=bump

для звичайних лежачих поліцейських,

traffic_calming=hump

для широких лежачих поліцейських,

traffic_calming=table

для підвищених пішохідних переходів,

traffic_calming=island

для острівців безпеки (для авто).

Використання допоміжних тегів за вашим бажанням.
Зручні методи нанесення ви обираєте самостійно.
Шар фотографій Mapillary є в редакторах iD та JOSM.
Також можливо переходити в ці редактори під час перегляду фотопослідовностей в Mapillary. Є можливість змінювати швидкість перегляду фотографій в фотопослідовностях. Також в Mapillary ви можете фільтрувати дані по користувачах, датах, розпізнаних штучним інтелектом даним.

Найпримітивніший метод нанесення лежачих поліцейських:
Запускаємо послідовність Mapillary кнопкою Play, знаходимо лежачий поліцейський, тиснемо три крапки. Edit via JOSM, клавіша “А” в місці розміщення ЛП, клавіша “S”, клавіша “F3”, вводимо в пошуковий рядок “лежач…” (тільки вперше), Enter, Enter. Готово! Якщо швидко: A-S-F3-Enter-Enter. Під час завантаження даних на сервер OSM не забудьте додати #map2020_speedbumps.
Ось таку невеличку задачу маємо на період карантину.

А для відпочинку можна потренувати штучний інтелект, граючись в Верифікатора Speed Bumps. Ці дані також потраплять до Mapillary Map Data для більш точного виявлення об’єктів на фотографіях.

Будь в безпеці, #залишайсявдома та картографуй.