Sophox servis

Update: shvatio sam šta je problem sa nominatimom. Ispod se svi nazivi normalizuju u latinicu i kad se nešto pretražuje, to se isto normalizuje i onda se tako traže stvari. Problem uopšte nije veliki kao što sam mislio i dešava se samo u situacijama kada imamo i “đ” i “č/ć” u istoj reči (kao što je to bio primer sa đakovačkom). Napravio sam issue na githubu - pogledajte tamo normalizaciju, ali ne očekujem da to može tako lako da se promeni (jer nije srpski jedini koji koristi ta slova). Mislim da je bolje rešenje da dodamo alt_name sa našom normalizacijom na ulice koje imaju “đ” i “č/ć” (dakle alt_name:Djakovacka) - ne verujem da će biti mnogo ovakvih slučajeva, a ja ću ovaj bug ubaciti u bota da se proverava. Da objasnim sa druge strane pošto može da bude konfuzno - jedini razlog zašto ne vidimo još problema je što imamo i ćirilicu i latinicu i to dosta pomaže Nominatimu - da imamo samo ćirilicu ili samo latinicu, bilo bi mnogo više ulica i gradova koje ne bismo mogli da nađemo:) Ako pretpostavimo da imamo oba (a imamo i JOSM plugin i ovo moje čudo), onda se problem vidi samo kada su prisutni i “đ” i “č/ć”. Mislim da su nam braća “ugroženija”, pošto imaju samo latinicu i tamo svaki entitet sa “đ” ne može da se traži sa “dj”, tako da ću im javiti.

Kad wrap-ujem ovo, bacam se na OsmAnd generisanje