Sonda nastrojów trunk w Polsce:

Nadal nie powiedziałeś własnymi słowami co najmniej jednego (a pytałem już kilkukrotnie)

kto, kiedy i co zmienił ?
masz duże pretensje a nawet nie wiem do czego
po ludzku chciałbym wiedzieć

4 Likes

Czy jeżeli trunka dawać też na przedłużeniach dróg motorway, to dodać też trunka na DW 628 i 631 w Warszawie, jako przedłużenie S17, docelowo biegnącej do S8?

ale oczywiśce twoje wątpliwości podzielają wyłącznie osoby, które chcą uwalić wszystkie głosy sprzeciwu, więc no nie spodziewam się aby również ciebie to tak na prawdę interesowało ;]

Zaraz napiszesz, że to żadna zmiana xD

Ja nie wiem, ty potrzebujesz w pdf 50 stron litego tekstu ze wszystkimi komentarzami abyś mógł łatwiej odnaleźć? ;)

Serio, jest discord, potrzebujesz zadawac jednolinijkowe pytania, łatwiej się dowiesz podczas rozmowy, no ale jeszcze raz, wątpie aby cię to interesowało.

Tak, parę razy przewijały się w wątku różne wskazania na różne zmiany do jakich dochodziło.

Ale to ty chcesz na tej podstawie uznać głosowanie za niewiążące więc to w twoim interesie jest wskazać o jakie zmiany chodzi jeśli chcesz żeby traktowano taki argument jakkolwiek poważnie. Bo takich wskazań w tym wątku było kilka i były różne – skąd mamy wiedzieć o które z nich ci chodziło i z którymi się zgadzasz (a może z żadnym i chodzi ci o jeszcze coś innego). Tego nie raczyłeś napisać (do teraz – dziękuję, w końcu!).
Gdybyś mi to napisał na Discordzie to nie wiem jak chciałbyś później z tak ulotnej i prywatnej wiadomości wyprowadzać publicznie podstawę do tagowania na przyszłe lata dla wszystkich na terenie całego kraju?

Jeśli o mnie chodzi to ja traktowałem tabelkę jako coś wtórnego i jej dokładna zawartość nie miała bezpośredniego wpływu na mój głos. Nie traktowałem jej jako części definicji. Nie jest podpisana jako taka, a zresztą definiowane użycia tagu w oparciu o sztywną listę dróg chyba nie miałoby sensu (bo to nie daje żadnej informacji co zrobić po wybudowaniu nowej drogi).

Choć wiemy że były osoby dla których zawartość tabelki miała wpływ na głos (np. @Yunkers albo @szydzio ).

Opcja „ważnościowa” zyskała 50% głosów z tego co widzę. Tak jak pisałem, żeby skłonić się ku twojemu twierdzeniu że machinacje w tabelce wypaczyły wynik głosowania, musiałby być osoby, które zagłosowały z tego powodu za tą opcją (lub wcale), a w przeciwnym wypadku zagłosowałyby za inną. Ten wątek się już trochę ciągnie więc może coś przeoczyłem albo już zapomniałem, ale wydaje mi się że takich osób nie ma (a te dwie osoby które wymieniłem raczej skłaniały się ku opcji która i tak wygrała). Zresztą sam napisałeś że

nie wiem czy mam to rozumieć tak, że potwierdzasz że rzeczywiście nikt po głosowaniu nie protestuje? To po co ta cała dyskusja? (bo głosy protestu w czasie głosowania zostały policzone i jak mi się zdaje okazało się że jest ich za mało żeby to coś zmieniło)

Jeszcze jedna sprawa. W której w zasadzie masz rację. Skoro tak zabawne jest dla ciebie rozpisywanie się o tym co to rzekomo mnie interesuje i zamierzam napisać, a tak mało ważne jest dla ciebie napisanie wprost podstaw na których chcesz oprzeć zmianę zasad według których wszyscy mieliby tagować. To faktycznie twoje zdanie coraz mniej mnie interesuje ;] (innych chyba już dawno przestało) Szkoda marnować czasu na dyskusję z trollem

To jest twój obowiązek aby zadbać o wyjaśnienie wszystkich wątpliwości. Nie mój. Ale odwracasz kota ogonem podobnie jak wyrwane z kontekstu

A chodzi o to, że ty jak i inni fałszywie twierdzą, że nie było protestów o logiczne dziury w głosowaniu. Były protesty, były wyjaśnienia, ale mimo, że były na forum tak jak lubisz, to ich nie przeczytałeś.
Ale łatwiej oskarżać o trolling. Wytykam ci twoje zaniedbania i to niby jest trolling.

Generalnie u mnie było podobnie. Traktowałem te zielone drogi bardziej jako propozycje tego co możemy puścić ale co będzie dyskutowane w przypadku wątlipowści. A TENT jest bardziej siecią na której bazujemy nasze kategorie ale nie 1:1. Trochę jak z primary które są w dużej mierze drogami krajowymi ale są liczne wyjątki.
Gdybym wiedział że jakakolwiek ingerencja w “zielone drogi” będzie się kończyła niekończącą się wojną, mój głos byłby innym

Da ktoś trunka na S74 i S12 bo ja chcialem ale dalo ze za duzo na raz