Snelfietsroutes

Hallo,

Voor degenen die met fiets routes bezig zijn:
https://twitter.com/MinIenW/status/966707394318340102

Ik weet niet of dit relevant is, maar misschien is het iets nieuw wat ingetekend kan worden.

Van deze snelfietsroute F15 krijg ik de slappe lach. Geen idee wat ze komt openen. Er staan nergens richtingsbordjes. Er is geen enkel fietspad bijgekomen wat ingetekend moet worden.
Een piepkleinstukje is er gekomen als parallelpad langs de Kabelbaan(al maanden geleden gemapt door mij) , maar dit fietspad zonder bebording G11? G12a?? geen idee eindigt op de hoek op een G11 fietspad. Dus daar mag ik niet fietsen met mijn highspeed.
https://www.openstreetmap.org/#map=18/51.85684/4.66293
Een journalist van het AD heeft de route gefietst. Bij Sliedrecht reed hij al een doodlopend fietspad op en het werd een hele uitzoekerij.

Twee jaar geleden is met veel tamtam de F16 geopend. Groot feest. Miljoenen uitgegeven… Het fietspad heb ik ooit proberen te fietsen voor het VARA-programma “Kanniewaarzijn”. Vast nog wel ergens te vinden. Het filmpje dan, want het fietspad is helemaal nergens te bekennen.
De vraag is nog wel hoe taggen we een snelfietsroute?
Het traject F16 heb ik wel als route in OSM gezet, maar het zijn gewoon hopeloze smalle slechte fietspaden, waar ik met mijn speedbike niet mag komen.

edit: De route van dat plaatje van het ministerie loopt over de Burgemeester keizerweg in Papendrecht. Daar sta je bij elk kruispunt voor de verkeerslichten. Die route is zeker geen goed idee. Er loopt wel een keurig fietspad langs de A15, maar dat noemen ze dus niet de F15. :smiley:

edit2: Het bewuste stukje uit het AD https://www.ad.nl/dordrecht/fietsroute-de-f15-is-in-de-spits-sneller-dan-de-a15~a2a71a64/

edit3
Hier moet je eigenlijk de Edison weg oversteken want ander rijd je tegen de richting in. en verderop weer oversteken… Er is werkelijk NIEMAND die dat doet. iedereen rijdt gewoon tegen het verkeer in. Ik ook. Ze hebben gewoon de bebording niet aangepast. https://www.openstreetmap.org/#map=18/51.84833/4.67860
De oneway=yes heb ik bewust weggehaald. Het is gewoon verkeerd bebord.

De shortcut over de Hogendijk staat ook nergens aangegeven. https://www.openstreetmap.org/#map=18/51.84598/4.67758
Wanneer je zo onverstandig bent om tot “onder de brug” door te rijden moet je een fietsroltrap op. Je fiets gaat harder omhoog dan dat ik kan lopen en gaat z’n eigen gang. Er zijn al de meest gekke ongelukken gebeurd. 65+ (ik dus) neem gewoon de aanlooproute over de hele brug. :slight_smile: