Znalazłem coś takiego:
Myślicie, że dałoby się te materiały od miasta wyciągnąć? Chwalą się, że już „im się zwróciło", więc jeden argument blokujący odpada
Znalazłem coś takiego:
Myślicie, że dałoby się te materiały od miasta wyciągnąć? Chwalą się, że już „im się zwróciło", więc jeden argument blokujący odpada
Na ogół licencje na zdjęcia satelitarne nie dopuszczają przekazania ich dalej, ale jest w nich też punkt “limited use by contractors”. W końcu często zdarza się, że zamawiający i płacący za materiał nie ma bladego pojęcia, jak się takimi zdjęciami posługiwać. Trzeba by to zatem rozwiązać to na zasadzie umowy między UM a Stowarzyszeniem. Natomiast otrzymanymi w ten sposób wektorami można już zwykle dysponować dowolnie.
Na szczęście Techmex który wymyślał warunki rodem z PRL już padł, więc reszta dystrybutorów powinna trzymać się powyższego standardu.
Jajcuś: a nie chciałbyś może zająć się tym tematem w imieniu Stowarzyszenia?
Pytam dlatego, że najlepsze efekty dają osobiste wycieczki do urzędu miasta
Bałem się, że ktoś to zasugeruję… Nie, w załatwianie czegoś to ja się nie bawię, chyba nigdy nie udało mi się czegoś „załatwić" nawet jak już się przełamałem i ruszyłem dupę… Ale, zdaje się, że mamy zdolniejszych i aktywnych członków w pobliżu
ja mogę zaprowadzić do naszego UM
Jej, Jajcuś, ja z jednej strony Cie dobrze rozumiem, z drugiej rechocze jak zaba. Sorry…
Od 18 lat odwiedzam urzedy. Nigdzie nie spotkalem tyle niekompetencji ubranej w lekki strój paragrafu…
Jesli przedstawisz sie ( nie w pokoju X/Y ale w POKOJU SZEFA ODDZIALU, NIE MA TAKIEGO TO DO BURMISTRZA ! ) jako Wazny Czlonek Stowarzyszenia OSM Polska, który ma zamiar nawiazac wspólprace miasta z OSM, z korzyscia dla Miasta, to bedze tak, ze: