Czy nie byłoby dobrym pomysłem zmigrowanie punktów i bankomatów Santandera do Erste?
By nie wisiały w OSM przez następne 30 lat?
Czy też mamy (mieliśmy) kilka banków Santander, tak jak z PKO?
Czy nie byłoby dobrym pomysłem zmigrowanie punktów i bankomatów Santandera do Erste?
By nie wisiały w OSM przez następne 30 lat?
Czy też mamy (mieliśmy) kilka banków Santander, tak jak z PKO?
Są (były?) różne Santandery w Polsce: Name Suggestion Index
Istnieje ryzyko, że część danych jest obecnie jako nie ten Santander zmapowany
jak Santander Consumer Bank był zmapowany jako Santander to migracja do Erste aż tak dużo nie psuje, a mało takich było mam nadzieję
myślę że można przenieść, z pominięciem tych gdzie wikidata/website/czy coś wskazuje na to że to jednak Santander Consumer Bank
Jeszcze może być “Banco Santander” albo przynajmniej na taki przykład trafiłem: Node: Banco Santander (9334204526) | OpenStreetMap (Był to Santander Consumer Bank formalnie jbc)
Istnieje ryzyko, że część danych jest obecnie jako nie ten Santander zmapowany
@starsep Dosłownie miałem taki przypadek u siebie lokalnie – błędnie zmapowane oba jako Santander.
Proponowałbym, aby zacząć od weryfikacji Consumer Banków, bo wierząc ich stronie jest ich ~255 (w OSMie po nazwie ~65), gdzie Erste jest wg strony ~470 za to w OSMie mamy 478 Santanderów (tak na szybko po name matchując overpassem) i jakieś 24 Erste
więc jest pewnie trochę błędnych.
Co do bankomatów, to nie wiem czy są jakieś przeciwwskazania, bo tych chyba nie ma dedykowanych dla SCB.
Jeszcze jedna kwestia, pytanie czy chcemy w ogóle coś zmienić z NSI Erste? Nie odpowiada on 1:1 temu co mamy w Polsce, ale nie wiem czy warto to regionalizować.
To jest szczegół, ale warto pewnie w tym wątku to ustalić – spośród tych 24 w Polsce już mamy różne tagowania.
Np. name Erste Bank/Erste, czy też różne wikidata.
brand:wikidata → Erste
operator:wikidata → może być Erste Bank Polska