Samenwerking met Be-Mobile

Ik heb gisteren een mailtje gestuurd naar Be-Mobile, het bedrijf achter de app en website MobileNinja. Ik kreeg vanavond een reactie van Be-Mobile dat de attribution is aangepast. Daarnaast heb ik een voorbeeld doorgegeven (A15 ten zuiden van Rotterdam) waarbij OSM al sinds afgelopen december de juiste situatie weergeeft en de commerciële kaartjes van Navteq, TeleAtlas en Google Maps nog steeds de onjuiste situatie. MobileNinja plot de verkeersinfo’lijn’ daar volgens de oude situatie. FrankL2009 gaf aan dat barrières niet worden meegenomen. Dat heb ik zelf ook geconstateerd en doorgegeven aan Be-Mobile.

Be-Mobile graag wil graag samenwerken met OpenStreetMap, bijvoorbeeld door het aangeven van potentiële fouten in onze data op basis van de voertuiginformatie die Be-Mobile verzamelt. Ik heb als suggestie gedaan dat idealiter een weergave op een slippy map komt waarbij de potentiële fout (bijvoorbeeld eenrichting onjuist, ontbrekende of foutieve afslagbeperking, ontbrekende weg, weg niet toegankelijk voor auto’s in OSM maar wel in het echt) op een slippy map wordt weergegeven ter verbetering. Zijn er andere mogelijkheden om OSM beter te krijgen met actuele GPS tracks van Be-Mobile?

Cheers, Johan

Misschien dat het zinnige info voor “maxspeed” kan opleveren, als je er van uit kunt gaan dat 80% van de bestuurders zich aan de maxspeed houdt.

GeeJee,

, aardig idee. Neem 's avonds (na 19.00) eens een kijkje op het traject A dam - Utrecht. Daar levert die redenatie valse informatie op, 80 % rijdt daar met de blik op oneindg met 100 door het traject gecontroleerde gebied.