Samenwerking brandweer

Naar aanleiding van een posting (http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=30298) van Dick (‘gandyman’) hebben Henk (‘ToffeHoff’) en Johan (‘It’s so funny’) op zaterdag 14 maart 2015 een basis voor een hopelijk langdurige en mooie samenwerking gelegd. Er is hierbij duidelijk sprake van een win-win situatie. De Nederlandse overheid propageert open source. OpenStreetMap heeft in de afgelopen 10 jaar bewezen een een low cost en tegelijk betrouwbaar en stabiel platform te zijn. Ook biedt OpenStreetMap de brandweer, in vergelijking met de drie commerciële kaartaanbieders Navteq, TeleAtlas en Google, ongeëvenaarde flexibiliteit om in samenspraak met anderen in de Nederlandse community relevante tags te gaan hanteren indien dat nodig blijkt te zijn. Tevens is OpenStreetMap de enige kaartaanbieder die de mogelijkheid bevat om actuele ontwikkelingen nagenoeg real-time vast te leggen. De eerste stap is gezet door Dick, de tweede stap is op 14 maart gemaakt. De derde stap zal een workshop worden waarbij een groep brandweerlieden JOSM gaat leren gebruiken. Alle complimenten aan Dick. Zijn mentaliteit maakt mij erg enthousiast!

Deze post (met een makkelijk vindbaar onderwerp) is bedoeld om alle ontwikkelingen, vragen, suggesties en dergelijke over de brandweer te posten.

Ik heb zojuist een calamiteitenhek bij Naaldwijk gemapt. De barrier=gate bestond al, maar ik heb er gate:type=emergency aan toegevoegd. De weg die alleen bij calamiteiten gebruikt zal worden heb ik getagd met acces=no en emergency=yes. Als er betere ideeën zijn om zo’n calamiteitenhek te mappen, dan lees ik het graag.

Toegevoegd: de locatie: http://www.mapillary.com/map/im/K6KN66CRrS9lQkEXYAAMKg