Routering in Basecamp op kaarten met DEM of alleen contouren

Op forums.garmin.com maakt FALAGAR (desktop software ontwikkelaar bij Garmin) een interessante opmerking in het volgende draadje: https://forums.garmin.com/showthread.php?t=24413&page=10
Het fenomeen dat o.a. fietsstroken (lanes) in Basecamp anders herkend worden dan in Mapsource bij routering voor ‘fiets’ lijkt te maken te hebben met het niet aanwezig zijn van DEM data in de kaart. Bij kaarten met alleen contouren gaat het mis, met DEM gaat het goed. Zou dat ook de verklaring kunnen zijn dat met OSM / OFM kaarten Basecamp zich weinig aan lijkt te trekken van de ‘vermijdings’ instellingen? Bij de apparaten lijken de nieuwe Etrexen (20, 30) ook behept te zijn met deze nieuwe ‘feature’. FALAGAR stelt dat de kans dat Garmin contour-only kaarten gaat ondersteunen gering is.
Kunnen de kaartmakers hier iets mee?

Dank voor de link. Ik lees echter niets over Dem icm fietsrouting. Er worden wel een heleboel bugs genoemd (oa door extremecarver alias mr openmtb) maar die worden door Falagar genegeerd als het over osm gaat. Oa asymetric lines (probleem met fietsstrook aan de verkeerde kant) en autorouting avoidance wordt niet op gereageerd. Dat stukje over DEM gaat over het maken van een hoogteprofiel op basis van tracks (niet mogelijk op osm kaarten met alleen hoogtelijnen).

Wishful thinking van mijn kant… :confused: ?