routeplanners: combineren gpx voor route met/zonder knooppunten

Afgesplitst van https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=675034#p675034

Wellicht voldoet dit aan deze wens?
http://brouter.de/brouter-web/#zoom=14&lat=52.52081&lon=6.46245&layer=OpenStreetMap&lonlats=&nogos=&profile=hiking-beta&alternativeidx=0&format=geojson

Je kan linksonder zelf de routeringsvoorkeuren veranderen om te zorgen dat er vooraal/aaleen maar over hiking-routes wordt gerouteerd. In combinatie van met de waymarkedtrails-laag kan je dan zelf je route naar wens uitstippelen / combineren en als gpx opslaan.

assign  prefer_hiking_routes   1  # 1 as default, gives penalty to way not being hiking route and cancels route turncost
assign  stick_to_hiking_routes  0  # 0 as default, as above, but gives higher penalty costfactor + way/node initial costs
assign  non_hiking_route_penalty 0.15 # 0.25 as default, used with prefer_hiking_routes
assign  non_sticky_route_penalty 0.5 # 1.0 as default, used stick_to_hiking_routes #v1.5

Verderop staat

--context:way  # following code refers to way-tags

assign ispaved or surface=paved or surface=asphalt or surface=concrete surface=paving_stones
assign isunpaved not or surface= or ispaved or surface=fine_gravel surface=cobblestone

assign any_hiking_route or route=hiking     or route_hiking_iwn=yes
						or route_hiking_nwn=yes	or route_hiking_rwn=yes
						or route_hiking_lwn=yes or route_hiking_=yes
            or route_foot_=yes   or route_foot_nwn=yes
						or route_foot_rwn=yes   route_foot_lwn=yes   

De onderliggende OSM-database waarop wordt gerouteerd wordt volgens mij eens per week vervangen (actueel, maar kan dus wel wat achterlopen op de laag van Waymarkedtrails, die elke paar minuten wordt ververst)

Meer profielen op https://github.com/poutnikl/Brouter-profiles

Zag ook laatst deze fietsrouter die in beginsel over knooppunten routeert, tenzij je 'm hardhandig over een niet-knooppuntenweg laat gaan (op basis van attribution -ook bij Google map als achtergrond- is onderliggende database ook OSM :
https://www.fietseropuit.nl/fietsroute/zuid_m_holland/-/127/139

Ik zet in mkgmap OSM routes om in Garmin wegen. Dan kan je plannen in basecamp, maar bijv. ook in het veld vragen om een route.

(Voornamelijk om wandelroutes te gebruiken als een bron voor goed onderhouden single tracks om over te fietsen.)

Interessant, daar wil ik me nog wel een keer in verdiepen deze winter
Gebruik je deze procedure on je kaarten te maken ?
http://www.openfietsmap.nl/procedure

Las toevallig laatst ook dat er een oplossing is voor de ongebruikelijke vertekening die Mapsource/Basecamp op een gegeven moment ging geven als je niet op de breedte van Kansas woont
(dat ‘3d-effect’ dat was voor mij de druppel waardoor ik de Garmin programma’s echt ging mijden, misschien moet ik het weer een kans geven):
http://www.javawa.nl/bc_projectie.html

Ongeveer. De kaarten zelf maak ik met de splitter en mkgmap. Daarna copieer ik ze naar mijn GPS (een 62s). Ik gebruik basecamp alleen met de kaarten op mijn GPS. Dus ik heb verder geen installer nodig.

Als ik hoogte lijnen wil, dan heb ik eerst nog een stap om die toe te voegen. En vaak knip ik ook alleen het gebied waar ik naartoe ga.

Het is allemaal niet mooi en basecamp is niet ideaal. Maar ik werk terug van de eis dat ik een robuste gps wil waar ik zelf kaarten voor kan maken en die onderweg kan navigeren zoals ik wil. Dus ik heb maar met basecamp leren leven (en de rare frantsen van de software op mijn GPS).

Een andere optie is om de projectiehoek in Mapsource te wijzigen via Alt-Ctrl-A: eerst instellen dat Mapsource de hoek zelf moet instellen, dan Mapsource afsluiten, opnieuw openen, via Alt-Ctrl-A de projectiehoek instellen (bijvoorbeeld 52 graden). Mapsource afsluiten. Als je vervolgens Basecamp opent, dan blijkt de ingestelde kaarthoek daar ook te gelden.
Achtergrond:
Mapsource wijzigt een instelling in het Windows register.
De instelling staat in Windows7 in:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Garmin\SharedSettings\Products\186122241

Hierin is 186122241 de als laatste geselecteerde kaart. Je kunt hier zelf de projectiehoek eenvoudig wijzigen door ‘ProjectionAngle’ aan te klikken. Kies daarna voor ‘Decimaal’ en wijzig de projectiehoek.

Vanwege de ‘SharedSettings’ geldt de wijziging daarna voor alle programma’s die gelinkt zijn.

Andere Windows-versies zullen analoog gaan. Hooguit moet je even goed zoeken.

Met dank aan L1 » 7 apr 2013

Thanks ! :slight_smile:

Als ik goed begrijp gebruikt basecamp voor de schaal het midden van de kaart. De kaarten die ik gebruik zijn nooit groter dan een land (zonder eilanden in verweggistan, waar het in dat artikel over ging). Dus dat is voor mij geen probleem.