Restrykcje, czyli zakazy itp.

Witajcie,
napotkałyśmy z Olgą bardzo dużo błędów związanych z rozrysowywaniem zakazów/nakazów na skrzyżowaniach. Często nakazy prosto na skrzyżowania rysysowane zbędnie, powodując blokadę kierunku ruchu np:na rondzie( Poznań, rondo Starołęka- Olga już poprawiła, może będziecie w stanie zerknąć na historię zmian). Poza tym często zakazy wyrysowane są jako zakazy a opisane jako nakazy.

Czy możemy liczyć na przyjrzenie się tematowi i zastosowanie jakiegoś systemu weryfikującego? Ciężko mi teraz coś zaproponować ale co tyle głów to nie jedna;)

Pozdrawiam serdecznie
Justyna

Do kontrolowania zakazów/nakazów skrętu mogę polecić stronkę http://map.comlu.com/ Startuje od 14 zoomu, ale można zmienić w ustawieniach. Jeśli chcemy zobaczyć tylko same błędne relacje to w prawym górnym rogu odznaczamy “Turn restriction”. Po kliknięciu ikonki znaku można załadować relację do JOSM.

Błąd na rondzie Starołęka w Poznaniu polegał na tym że usunięta została osobna droga do skrętu w prawo z ulicy Zamenhofa w ulicę Hetmańską, a nie została usunięta relacja nakazu jazdy na wprost . Przywróciłem osobną drogę do skrętu i relację nakazu jazdy na wprost.

@piottr
Dzięki za wyjaśnienie.

Szukamy edytora z Poznania, z którym mogłybyśmy porozmawiać na temat zaawansowanej edycji mapy. Może miałbyś ochotę spotkać się z nami i wyjaśnić nam parę niuansów z przepinaniem relacji itp.

Byłoby nam miło poznać i porozmawiać:)

A ja się spytam: co z zakazem zawracania na drogach dwujezdniowych? Po bożemu powinno być tak, że łącząca jezdnie droga jest członkiem z rolą “via”, ale żaden znany mi routing tego nie obsługuje (!) Implementacje oczekują, że “via” jest węzłem.

A czy użycie łączącej jezdnie drogi jako from i dalej restrykcją “no_left_turn” nie załatwi sprawy?

Pewnie, że załatwi. Pytanie było raczej filozoficzne, z kategorii “nie taguj pod X”.

Tylko że czy na pewno zawsze zadziała? Jeśli ktoś wyjeżdża z bocznej uliczki to może mieć prawo skręcić w lewo a ta restrykcja mu zabroni…

No właśnie nie załatwi np. w tej sytuacji http://osm.org/go/0ORArO8KW
Z ulicy Śremskiej można skręcić w lewo w Piłsudskiego, a jadąc Piłsudskiego nie można zawrócić

Właściwie to istniejący schemat tagowania z węzłem z rolą via jest niepotrzebnie skomplikowany i dziwaczny. W znakomitej większości przypadków węzęł via jest do niczego nie potrzebny (potrzebny jest tylko wtedy, gdy drogi “from” oraz “to” mają więcej, niż jeden węzęł wspólny - a to zdarza się sporadycznie i można tego uniknąć inaczaj (tnąc drogi)) - w każdym “normalnym” przypadku węzłem via będzie jedyny węzeł wspólny dróg “from” oraz “to”. Tak naprawdę więc jedynym sensownym użyciem roli “via” jest użycie go dla drogi :sunglasses:.

Yanosik obsługuje, a jeśli tego jeszcze nie robi to zacznie.

Potwierdzam - Yanosik obsługuje restrykcje z segmentem jako via.
O.

Garmin też obsługuje segment jako via. Powiedziałbym odwrotnie: nawigacja, która tego nie obsługuje, jest ułomna.