Remont - usuwać obiekt, czy zmienić tagi?

Jest budynek w której jest Biedronka i jakieś mniejsze sklepy (nie zaznaczone). Obecnie jest tam remont generalny (wszystko wywalone, włącznie z oknami). Jak to otagować, żeby później nie zapomnieć dodać tych sklepów. Teoretycznie można zostawić tą biedronkę, ale nie wiem, czy po remoncie ta biedronka nadal tam będzie, a obecnie wprowadza tylko w błąd.
Znalazłem tag Key:disused:* - OpenStreetMap Wiki* i może wystarczy zamienić tag building=retail na disused:building=retail?
Na stronie biedry ten sklep nadal jest pokazywany, ale jako zamknięty we wszystkie dni tygodnia, więc pewnie po remoncie wróci.

Jest strona Lifecycle prefix - zgodnie z nią na czas remontu najlepszy prefix to construction:.
Można zamienić budynek na building=construction + construction=retail, a sklepy w nim z shop=* na construction:shop=*.

No i są tagi opening_date=* do przewidywanej daty otwarcia i check_date=* do oznaczenia aktualnej.

Zrobiłem tak → Way: ‪Biedronka‬ (‪101755204‬) | OpenStreetMap
Opening_date nie dodałem, bo nie zam daty. Tablicy nie widziałem. Być może w innym miejscu stała.

1 Like