relaatioiden hävittäminen

Oulussa tehtiin radikaali bussireitistömuunnos. Vain kolme Citybussireittiä säilyi (A, B ja C). Kaikki muut meni kokonaan uusiksi, niin OSM:ssä olevat vanhat reitit on vain tiellä ja hämäämässä.

Miten vanhat reittirelaatiot saisi näppärimmin piiloon transport kartalta. Jos vaihtais tageja vaikka:
type=route + route=bus → type=route + route=abandoned ?

Muita ehdotuksia?

.

Hej,

miten olisi was:_ _ _ -etuliite ja lisänä end_date=2014-jotain-jotain? Muistaakseni olen tehnyt näin Jyväskylän kuopatulle neloslinjalle, joka elokuussa nousee kuin Feenixlintu tuhkasta. Tosin ei aivan samalla reitillä, koska Viherlandia - Halssilanrinne - keskusta -osuus jää edelleen tuhkaan. Oulun lisäksi monella muulla paikkakunnalla linjat ovat menossa koulujen alkaessa uusiksi. Näissä bussirelaatioissa onkin aikamoinen työsarka. Suurin urakka lienee Lahden seudun megaheilurit Orimattilasta Heinolaan, linjat 88 ja 89 - joista jommallakumma riittää pituutta 70-80 km suuntaansa.

eli?

type=route + route=was:bus + end_date=2014-06-30

hmmm… tuskin tuosta mikään menisi rikkikään ja helpompi kuin tuo abandoned…

.

Ehkäpä lisäksi was:type=route? Ei mikään pakko, huomaan olleeni epäjohdonmukainen Jyväskylän nelosbussilinjan ja entisen palvelulinja 73:n muuttamisessa entisiksi bussirelaatioiksi. Neloselle en ole laittanut was:type=route, jälkimmäiselle olen.

Palvelulinjoille eräälle piirteelle en ole saanut tyydyttävää vastausta. Jyväskylän toistakymmentä palvelulinjaa korvaava järjestelmä otettiin käyttöön parisen vuotta sitten. Vanhoilla linjoilla oli selkeät reittikadut, joista tarpeen vaatiessa voitiin poiketa asiakkaan toiveesta esmex kotiovelle. Nykyisillä neljällä palvelulinjalla ei ole varsinaisia reittikatuja, vaan tietyt alueet ja niiden sisällä väliaikapisteet. Keskustassa on yhteinen lähtöpaikka, josta ainakin kl 12.30 kaikki neljä autoa starttaa samanaikaisesti kohti kohdealuettaan. Kohdealueellaan autot ajavat noutamaan/viemään matkustajat tilausten perusteella. Miten tällaiset kohdealueet voitaisiin viedä OSMiin?

Ehkäpä.

Minusta tuo type=* on niin olennainen osa relaatiota, etten mielelläni rikkoisi kenenkään softaa jättämällä sen pois tai sotkemalla sitä. Ei tuota varmaan missään ole mandatoryksi dokumentoitu, mutta en ole koskaan nähnyt relaatiota ilman type=* määritettä. Voi olla, että olen liian varovainen näissä.

Ja reittihän se vieläkin on. Ex-bussireitti.

.

Tämä keskustelu lienee tuttu http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=24500

Nyt kun puhutaan alueista, niin aluerelaatio tuntuisi paremmalta kuin reittirelaatio, eli type=multipolygon (tai miksei type=boundary?) olisi se mistä voisi lähteä liikkeelle. Type=multipolygon on kyllä huonommin määritelty kuin type=route. Oikeastihan sen pitäisi esim. järven kanssa mennä näin: type=multipolygon + multipolygon=natural + natural=water. Nyt kun tuo multipolygon=* linkkaus puuttuu, niin pitää arvailla muista tageista mikähän se multipolygon tässä tapauksessa mahtaisi olla. No, menipä pilkunn…

Äh, type=boundary + boundary=service + service=bus. Ainakin yksiselitteinen. Missään kartassa ei varmaan näy.

.