Registar stambenih zajednica - otvoreni podaci

Odgovor je (kao i sve na svetu) - “zavisi”.

U principu, ja nisam ovo nigde primenjivao osim na Novom Beogradu.

E, sad, ne znam koju granicu želimo da uzmemo kada je nešto zgrada (building), a kada je terasast niz zgrada. Ja sam za rešenje mislio da uzmemo kada je jasno vidljivo da postoji procep između zgrada, tj. da su fizički odvojene. A da addr nodovi budu kada je to zapravo jedna velika zgrada, pravljena odjednom i samo su ulazi različiti. Ne bih ja tu vezivao building:part za adrese - to je tag za 3D modele (nije vezan za adrese, niti treba da bude), a samo bih node-ovima odvajao adrese. Po ovoj mojoj “polu-definiciji”, retko koja zgrada je terasa. Npr. na Novom Beogradu, blokovske zgrade su različite zgrade (way-ovi), a jedino što mi iole liči na terase sa više ulaza (node-ova) bi mi bile neke zgrade u Belvilu.

Jel imaš neki primer gde misliš da bi bolja bila terasasta zgrada, a ne slaže se sa ovom mojom “definicijom”? Nije da ja znam kako treba, možemo ovde da se dogovorimo šta je najbolje.

Inače, wiki jasno definiše da su terase samo “privremeno” rešenje dok se ne uradi detaljnije mapiranje: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:building%3Dterrace