Ref:hr:* i automated edit

Dodao sam stubove za wiki dokumentaciju za 3 postojeća ref:hr:* keya (bilo bi dobro da tko ima znanja oko njih i volje da ih malo ljepše napiše; a bilo bi ih dobro i referencirati na ref=* stranici gdje se spominju i ostali slični) :

Ako ćete raditi automatski edit, predlažem i da se usput i ključevi preimenuju tako da kod zemlje bude napisan velikim slovima, dakle ref:HR:* a ne ref:hr:*. Mogu iskopati referencu negde na Wiki da je to standardna notacija (trenutno baš i ne nalazim jasno sročenu izjavu). Nedavno smo i u Srbiji uvodili/standardizovali slične ključeve pa završili sa ref:RS:*.

1 Like

Slažem se sa automatskim editom, i slažem se sa @Duja da bi bilo dobro staviti veliko HR. Ali treba provjeriti imaju li i drugi ref-ovi od heritage-a velika slova. Možda prestane raditi ona Historic karta, ali onda kontaktiramo tog tipa da promjeni naš template.

Također je onda ovo dobar čas da promijenimo ref:e-matica=* u ref:HR:e-matica=* za škole.

1 Like

Wow, nisam znao za ovo. Mislio sam da se taj wikidata ne koristi. Moram sad napraviti isto za škole.

radni plan: izmijeniti ref: namespace sa koristi "HR" prefix · Issue #69 · osm-hr/osm-hr · GitHub da ne zaboravimo i pratimo koji dio je napravljen a što još ima.

(Planiram ja složiti, ali ako želi tko drugi, slobodno neka se javi :slight_smile: )