Ranta joka ei ole uimaranta.

Miten merkitsette rannan, joka ei ole uimaranta? Eli jos esim jonkun saaren kolkassa on kahden kallion välissä hiekkaranta. Sivulla http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:natural%3Dbeach ei lue mitään että beachin tulee olla uimaranta mutta jossain osm-yhteydessä näin että beach suomennettiin sanalla uimaranta.

Oma käsitykseni natural=beachistä on se, että se on ranta kuin ranta. Uimarannaksí se muuttuu vasta, kun rannan edustalle veteen laitetaan node, joka merkitään avaimella sport=swimming. Poistuneessa Osmarender-kartassa nämä nodet näkyivät uimari-ikoneinạ. Mapnikissä eivät näy.

Jyväskylässä poistettiin vuonna 2009 liuta uimapaikkoja/rantoja, erinnäisistä syistä. Koneelta löytyisi pruju näistä poistetuista paikoista, en nyt vaan tähän hätään jaksa etsiä tuota tiedostoa. Pätkittelevän muistin avulla löysin kuitenkin yhden poistetun uimapaikan eli Heinälammen uimapaikan. Siihen olin vaihtanut avaimeksi was:natural=beach jne. Ehkäpä avaimen voisi vaihtaa takaisin natural=beach, mutta merkinnällä swimming=no itse rannan avaimistoon? Heinälampi suljettiin liian korkeiden ulostebakteerimäärien takia. Tosin, mikään ei estä uimasta näillä epävirallisilla uimarannoilla, oli niillä norovirusta tai ei. Viime kesänähän useammalla paikkakunnalla eri puolilla Suomea saatiin uimareissulta oksennustauti.

Kiitos! Nyt on jo muutama ranta tullut väännettyä.