Rabim malo pomoči

Pozdravljeni!

Sem novi pri editanju OSM. Tako me zanimata 2 stvari:

-Pri naslovih hiša/stavb se uporabi v “Area” “tag” naslov ali se uporabi “Point” “Address”? Oboje sem našel precej mešano v uporabi in me zanima kaj je standard.

ali

-Pri “Line” “Retaining wall” kaj je višji in kaj je nižji del?

Lep pozdrav

Jaka-theslodriver

1 Like

Dobrodošel v OSM!

Naslove praviloma dajemo na zgradbe (to je tvoj drugi primer), razen če ima zgradba več različnih naslovov. V veliko primerov to seveda ne drži, bodisi ker nekdaj še ni bilo dogovorjeno (to bolj ugibam) ali pa se je uvažalo samo naslove brez zgradb. Zdaj uvažamo naslove skupaj z zgradbami (uvaža se podatke Geodetske uprave RS – ročno dodani naslovi so seveda še vedno zelo dobrodošli).
Naslov je smiselno dati na točko tudi če ni točno znano, kateri zgradbi pripada, ali pa na mestu naslova trenutno ne stoji nobena zgradba. Pogosto se naslove dodaja še na vse points of interest (POI).
Če hišna številka vsebuje še črke, se pošejo z malo in brez presledka.
Pri preverjanju naslovov se je najbolje ravnati po GURS-u, ki ima stran Javni vpogled.

Če imaš posebno željo dodati naslove za kako večje območje, lahko rečeš tudi meni ali komu drugemu, ki aktivneje sodeluje pri uvozu zgradb/naslovov, saj je tovrstno delo na roke precej zamudno.

Pri škarpah puščice vzdolž poti kažejo dol, proti nižjemu delu (enako pravilo velja tudi za prepade, rečne pragove in podobno).

Pri teh stvareh je zelo v pomoč OSM Wiki.

Veselo kartografiranje!

(Slovenska skupnost imamo še skupino na Matrix za bolj neuradne klepete.)

3 Likes