Pyöräilykartan päivitykset?

Miten usein pyöräilykarttaa päivitetään? Piirtelin Oravosalon ja varpasalon uusia lenkkireittejä alueelle http://www.openstreetmap.org/#map=12/62.3321/29.4315&layers=C Ne ei näy vielä kartassa.

https://help.openstreetmap.org/answer_link/183/ kommenteissa sanotaan “The cycle map layer uses Andy Allen’s opencyclemap tiles. He says that “The map is updated every week (on a Thursday or Friday, normally)”.” Linkatulla sivulla lukee “The map is updated every few days with the latest data from OpenStreetMap”.

Joo, minä piirsin/korjailin reittejä 16 päivää sitten OSM:n historian mukaan. Odotellaan. Saarten pyöräilytempaukseen kartta vain ei ehtinyt, mutta tekihan ne oman kartan. Siispyöräilemään, mikäli keliä riittää: http://www.pohjoisensaimaansaaristo.fi/luonto/ 73’s Kai

Päivitin Garmin-muotoisen Suomen kartan http://www.polkupyoraily.net/osm/ juuri äsken. Edellinen päivitys oli näköjään lähes 3 kuukautta sitten. En ole enää pitkään aikaan käyttänyt Garminin navigaattoria, vaan älypuhelimessa on OsmAnd. Jos joku muu haluaa ottaa kartan päivitettäväkseen useammin, se lienee järjestettävissä.

Isovelivalvoo-pilveä pelkäämättömille on sujuvuusnavigaattori, joka oli ihan uutisissakin: http://yle.fi/uutiset/sujuvuusnavigaattori_loytaa_nopeimman_pyorareitin_-_video/7530649
Se on koekäytössä Oulussa ja Helsingissä. En ole kokeillut. Käytän Android-puhelintani älyttömänä puhelimena ja OsmAnd-karttana.

Saisikohan pyöräilyreitityksen vihjeitä jotenkin OSMiin ja vielä mkgmapin, OsmAndMapCreatorin ja reitityspalvelut ymmärtämään kyseisiä vihjeitä?

Päivitin taas Suomen Garmin-muotoisen kartan http://www.polkupyoraily.net/osm/. Tällä kertaa siinä on pitkästä aikaa uusi ominaisuus eli osoitenumerohaku. Kiitos kuuluu mkgmapin aktiivisille kehittäjille, ei minulle.
Tulossa saattaa olla myös oikean muotoiset karttapalojen rajat (ei enää virheellisiä maa- ja merialueita Suomen rajojen ulkopuolella).

Saattaa olla, että alan taas käyttää vanhaa Garmin Edge 705 -laitettani, vaikka se menetti kykynsä siirtää GPS-jälkiä tietokoneeseeen vuosia sitten. GPS-jälkien tallentamiseen riittää jokin älypuhelinsovellus. OsmAndiin minulle on muodostunut jonkinlainen viha-rakkaussuhde. Kyllähän se on hieno silloin kun se toimii, mutta se on turhan muistisyöppö ja kaatuilee siksi usein. Kehityskin on vähän liian suljettua minun makuuni.