Putvenweg 1, Chaam

Het gaat om de gebouwen bij deze node http://www.openstreetmap.org/node/2748788644
Die zijn ondertussen al zo’n 2 a 3 jaar geleden gesloopt. Aangezien het hier om een BAG import ga, blijf ik er, als buitenlander, mooi af.:slight_smile: Maar ze staat er dus heus niet meer, zoals je ook op de luchtfoto kan zien.

Hopelijk wil er iemand van jullie die dingen verwijderen.

Niemand verbied jou om die panden weg te halen, ik sloop/edit ook geregeld zaken die ik in het buitenland ben tegengekomen die niet klopten. :slight_smile:

Het mooiste zou zijn als er ook een BAG melding daan wordt dat de boel niet klopt. Anders bestaat het risico dat de gebouwen bij een BAG update gewoon weer neergezet worden en dan blijf je bezig…
Zeker als de situatie al jaren zo is lijkt me niet dat de gemeente ineens uit zichzelf de BAG gaat bijwerken.

Dat was net wat ik dacht, dat jullie op de een of andere manier een terugkoppeling deden. Vandaar dat ik liever hier meldde dan gewoon de gebouwen te verwijderen.

De paden in de buurt wel ik wel aangepast/toegevoegd

Heb inmiddels maar een terugmelding gedaan.

bedankt !

Escada, Je had er ook een message aan kunnen hangen, heb ik met Franse import gedaan in de regio Mont Noir. Alleen wel in het Engels. Maar BAG melding werkt sneller !

goede tip, Hendrikklaas, niet aan gedacht

Terugkoppeling gehad dat de panden binnen enkele dagen verwijderd zullen worden uit de BAG.

Hi, wie doet het nu in OSM ?

dat heb ik al gedaan.

Ik heb de betreffende BAG-import gedaan. Ik woon zelf ook in het buitenland, dus wees niet bang fouten aan te passen… Ik heb een redelijk globaal overzicht van wat er wel en niet klopt in de gemeentes die ik geimporteerd heb (ik heb in dit geval regelmatig daar door de bossen gefietst), maar ik weet ook niet tot op het huis nauwkeurig wat er wel en niet nog staat.

Ik denk dat we daar iets op moeten vinden. Als we BAG updates standaard werk van locale mappers laten overschrijven heeft het weinig zin meer om OSM te updaten. De DWG zou daar ook niet blij mee zijn. Ik denk dat het een goede oplossing zou zijn om gesloopte gebouwen die nog wel in de BAG staan als buiilding:demolished=yes of iets dergelijks te taggen, en goed op te letten bij de import van nieuwe BAG data.