To jeśli by ci się chciało, to spróbuj dodać te zmiany w organizacji ruchu. Takie remonty zwykle trwają kilka miesięcy, więc wielu osobom to pomoże.
Co do zapominania o przywróceniu zmian, to ciężko mi coś powiedzieć. Kiedyś taką zmianę zrobiłem i starałem się weryfikować stan prac co jakiś czas, żeby to potem przywrócić, ale te moje zmiany, to była pierdoła.
Prośba o częściowe wycofanie zmiany.
Chodzi przywrócenie usuniętych obiektów a wycofanie tylko tylko nowych obiektów które zastąpiły te stare tracąc historię.
Są to budynki, parking, drogi, linię relacji kąpieliska, plaża, zarośla itd.
Prawdopodobnie wystąpią małe konflikty z nowszą zmianą i wydaje mi się że w większości wystarczy przyjęcie wersji na serwerze a po wycofaniu gdy autor zostanie powiadomiony i tak będzie ponownie wprowadzał zmiany tym razem bez nadmiernego usuwania więc jakieś ewentualne niedoróbki po konfliktach pewnie i tak skoryguje.
Jedną jego nieudaną próbę naprawy już wycofałem. Moja nieudana próba częściowego wycofanie zakończyła się … zdublowaniem części obiektów więc tą swoją zmianę też wycofałem.
Moim zdaniem, jeżeli nowe obiekty są poprawne to nie ma potrzeby wycofywania. Niestety czasem zdarza się że łatwiej jest usunąć obiekt niż go poprawiać, sam tak robię.
W tym układzie na podstawie bieżących wpisów na forum i Discordzie poinformuję autora, że zmiana nie będzie wycofywana nawet częściowo.
Następuje zmiana trendu na olać historię (tu w większości wystarczyła drobna korekta).
Teraz w OSM ważniejsze jest bycie miłym nawet dla tych dla których nie warto (nie dotyczy tego przypadku).
W jednej z poprzednich dyskusji pytano mnie co czy gdzie Wiki pisze o historii Zachowaj historię – OpenStreetMap Wiki może i w jej innych miejscach.
Reszta jak pisałem przynajmniej dla mnie wynika z komentarzy i mediów społecznościowych OSM.
Prośba o usunięcie “nazw” hydrantów tworzonych i edytowanych przez użytkownika KP PSP Łuków | OpenStreetMap Jest tego mnóstwo, ręczne poprawianie jest nierealne.
Też bym dał do description jak to jest np. w tagach Paczkomatów InPost (oraz innych automatów vendingowych), gdzie w opisie najczęściej podawana jest lokalizacja typu: “Po prawej stronie od wejścia do sklepu X”
Przejrzałem edycje @KP PSP Łuków i w niektórych POI z hydrantami opisy są w tagu name, w innych pod tagiem ref, a jeszcze w innych (co wydaje się najsensowniejsze) pod tagiem description.
Używałem tego klucza jak poprawiałem podobny przypadek przenosząc z name. Jakaś aplikacja chyba wrzucała w name masowo, ale nie mam pewności czy to była jej wina, a nie użytkownika i czy nadal tak się dzieje.
fire_hydrant:location=* w sumie został zaproponowany dość dawno w dyskusji na wiki:
Z tego co widzę to nie tak dawno doczekał się strony na wiki, choć jeszcze jest dość pusta.
Ogólnie co do hydrantów to część tych starszych wymaga aktualizacji pod kątem położenia, część nadziemnych została zmieniona na podziemne a część ciężko powiedzieć czy istnieją bo nawet w terenie nie udało mi się stwierdzić na 100% czy są czy nie i gdzie ewentualnie bo pojawiło się sporo studzienek (chodnik, jezdnia) ale nie było typowego oznaczenia hydrantowego.
Na parkingach czasem stoją nad nimi samochody a w niektóre miejsca nie bardzo jest dostęp ot tak bo sobie idę.
Są też zupełnie nowe hydranty.