Prośby o zmapowanie/poprawę

zmieniłem opis nieco, chodziło mi o to co piszesz

poza “private = pewnie nie wjedziesz, ale możesz spróbować uzyskać pozwolenie” bym dał raczej “private = jest realne że nie wjedziesz, ale możesz spróbować uzyskać pozwolenie”

@LafarM lub inny drogowiec bo gość coś pogmerał z refami w drogach Pozmieniał klasyfikacje różnych dróg.

Każdy drogowiec szybciej zweryfikuje te refy niż sam je gdzieś znajdę nie mówiąc o typach link itp.
Edytujący ma kiepską historię więc nie wierzę w jego zmiany jako poprawne.

Dlaczego OSRM tutaj głupieje i nie prowadzi przez tunel?

puszczałeś już walidację w JOSMie?

Tu już ktoś poprawiał:

To nie przez tunel. OpenStreetMap

może to: change:lanes=yes|not_right|no

To raczej przez brak tagów dostępu przy szlabanie. Node: 12697400673 | OpenStreetMap
Zmieniłem, może zadziała.

A co to są za szlabany? Tam jest ruch regularnie zatrzymywany?

2 Likes

Na Sentinelu widać takie coś, nie wiem czego to budowa:

Prawdopodobnie to:
https://www.gaz-system.pl/pl/terminal-fsru/opis-inwestycji/fsru-onshore/gustorzyn-gardeja.html

Nie wiem co tu się stało, nie byłem w stanie ustalić źródła błędu:

Błędu już nie ma, czy czegoś nie rozumiem?

U mnie jest tak.

Ale już ta samą Valhalla w domyślnym osm robi jak trzeba

Popatrzę jeszcze na kompie jak usiądę, ale póki co nie widzę tam nic podejrzanego.

Try this one Valhalla FOSSGIS Server Demo App there are three of these “excursions” off the S61…

Jeśli jakiś specjalista od dróg i komunikacji miejskiej by się nudził, to we wrocławiu od dzisiaj sporo zmian w związku z remontami. Można by to poprawić.

Jakbyś śledził edycje zbiorkomu we Wrocławiu, to byś zobaczył, że ostatnio nikt tego nie robi, bo potem jeszcze się zapomni przywrócić pierwotną trasę. Co najwyżej mapowane są zmiany w trasach tramwajowych przy remontach torowisk albo adamos przy aktualizacji i poprawach relacji autobusów przypadkiem zmieni trasę na tę tymczasową (i później tego nie przywraca).

Ale zmiany w organizacji ruchu, to już dobrze by było zmienić, żeby nawigacja nie prowadziła w zamkniętą ulice itp.

Nie znam się na edycjach zbiorkomu, ale nie wystarczy wyeksportować stałą trasę, b po zakończeniu remontów ją zaimportować?

Ustawiać sobie alarm, żeby nie zapomnieć i to chyba tyle. Nie wiem tylko ile jest zabawy z tworzeniem takich relacji.

Zwykle to Yanosiki robią, ale ewentualnie też bym mógł.

Często wystarczy revert, ale niektórzy tego nie robią i trzeba ich później upominać.