Mikluszowice przy Puszczy Niepołomickiej mają adresy ( Note: 4164409 | OpenStreetMap )
da radę ktoś zaimportować?
Mikluszowice przy Puszczy Niepołomickiej mają adresy ( Note: 4164409 | OpenStreetMap )
da radę ktoś zaimportować?
Na tą chwilę jeszcze nie - gmina wciąż nie uaktualniła nowych adresów w ewidencji. Spojrzę tam za jakiś miesiąc, może wtedy będzie już nowa (uliczna) adresacja, to wtedy to ogarnę.
Czy ktoś wie, co się dzieje ze stroną https://budynki.openstreetmap.org.pl/? Od pięciu dni pokazuje komunikat „502 Bad Gateway”.
Coś się posypało i chłopaki coś kombinują. Na Discordzie było trochę informacji o tym.
Z tego co wiem padł dysk na serwerze ![]()
Suchleb w (sławnej z memów
) gminie Lipinki Łużyckie dostał adresy z nazwami ulic, dostępne w PRG do importu.
Adresacja zaktualizowana.
Nie wszystkie punkty adresowe mają jednak nadane nazwy ulic, 43 punkty pozostają ze starą numeracją.
Mójcza dostała nazwy ulic:
https://www.openstreetmap.org/note/4940661
Adresacja zaktualizowana.
Niestety gmina nie wprowadziła jeszcze wszędzie nowych adresów, więc za jakiś czas trzeba będzie ponownie zaktualizować tam adresację.
Zaaktualizowałem listę (i cały widok) strony na wiki. Mam nadzieję, że teraz będzie bardziej przejrzyście. Nadal jest trochę miejscowości do naprawy (Pl:Importy oficjalnych danych państwowych/TO DO list - OpenStreetMap Wiki)
Prośba o aktualizację adresów i budynków we wsi Ruda, gm. Radzymin, pow. wołomiński, woj. mazowieckie. Poprzednia zmiana: 147588675. Dziękuję ![]()
Wieś Nowe Budki zmieniła się na Budki Nowe rozporządzeniem z dn. 22 grudnia 2023.
Nazwa wsi poprawiona, ale numeracje budynków nadal przyporządkowane do starej nazwy “Nowe Budki” zamiast “Budki Nowe” Proszę o hurtowe przestawienie szyku w nazwie powiązanej z numeracjami budynków.
gmina Osiek Mały, powiat kolski
Zmieniłem w Changeset: 174582034 | OpenStreetMap
Changeset: 174582255 | OpenStreetMap Zmieniłem te co się dało, ale z jakiegoś powodu nadal nie zmieniono wszystkich - zostały 24 adresy przypisane do nazwy miejscowości.
@syntex bardzo dziękuję za szybką reakcję
Sporo adresów się zmieniło w ciąghu roku, ale tak jak piszesz, jeszcze trochę zostało. Dzięki!
Ligotka, gm. Namysłów - nadano nazwy ulic.
Witam, proszę o aktualizację adresów Barszczewo gmina Choroszcz. Way: 724746323 | OpenStreetMap
Zrobione w zestawie 180969389.
Proszę o wymianę adresów w dwóch miejscowościach, w których pojawiły się nazwy ulic:
Węgrów, gmina Długołęka, powiat wrocławski, województwo dolnośląskie
oraz w
Lubiatów, gmina Miękinia, powiat średzki, województwo dolnośląskie