OpenStreetMap, jest to trasa równoległa do S19 przez co pełni podobną funkcję co DW835 ale przebiega bliżej granicy (jest to droga Główna ruchu przyspieszonego, także pełni funkcję tranzytową od Krasnegostawu przez Rejowiec, Chełm, Okuninkę z Jeziorem Białym, Włodawę, Wisznice, Białą Podlaskę i łączy się w Sarnakach z DK19, obecnie stanowi najkrótszą trasę z Dorohuska na północ przez co wybiera ją nawet tranzyt z Ukrainy do państw Bałtyckich. Łączy dwa duże miasta jakimi są Chełm i Biała Podlaska a także po drodze kilka mniejszych. Dodatkowo natężenie ruchu na tej trasie jest znacznie większe niż na np.: DK82. Obecnie prowadzony jest remont nawierzchni, po zakończeniu jego możliwa by była zmiana.
Kojarze, że była chyba dyskusja o tej drodze i głównym problemem chyba był zaznaczony odcinek:
Czy może wiesz jaka jest tam obecnie sytuacja z nawierzchnią, pamiętam że ja nie miałem z nią za dobrych wspomnień, a to może wpłynąć na to czy ten ciąg powinien być podwyższony. Bo jako ciąg na mapie ma to sens, a w terenie może być gorzej. Narazie jestem na nie.
1 Like
Właśnie napisałem że jest remont właśnie tego problematycznego odcinka, droga jest robiona całkowicie od nowa w tamtym miejscu i po zakończeniu tam już problemów nie powinno być.
no to warto wtedy zrobić wątek może a nie teraz?