No tak, bo ta grupa jest dla obiektów punktowych, a nie liniowych. Znaczy konkretnie dla lokalizacji blaszanego znaku, a nie odcinka drogi na którym ograniczenie obowiązuje.
W tym momencie w sumie cała grupa szablonów robi to samo – oznacza punkt jako traffic_sign=maxspeed i dodaje maxspeed i direction. Żeby to trochę więcej sensu nabrało, można zmienć traffic_sign na PL:B-33 lub inny symbol w zależności od znaku. Tyle że to pociągnęłoby za sobą dodanie końca strefy ograniczonej prędkości i końca strefy zamieszkania. Moim zdaniem więcej sensu by miało zrobienie osobnego presetu dla znaków, nie tylko ograniczeń prędkości i wywalenie tej grupy stąd.
Sam nie wiem. Może usunąć wszystko gdzie maxspeed:hgv
jest wyższe nić maxspeed
? Chyba że są takie miejsca?
Nie spotkałem się nigdy z takim rozwiązaniem. Myślę, że spokojnie można usunąć, a jeśli nawet gdzieś tak faktycznie byłoby to zgodne z prawdą (w co wątpię), to można potem poprawić ręcznie.
Tez tak myślę bo patrzac po swojej okolicy wczoraj to maxspeed był prawidlowy a reszta tagów byla wadliwa. Wyglada na to że owstalo to w skutek ciagniecia linii drogi z już istniejacej i reczne dodanie tylko maxspeed=50 zapominajac o usunieciu pozostalych zbednych tagów. Pewnie tez tak moglem gdzies postąpić
Ja dodaje znaki w miejscu znaku z pluginu w josm - roadsigns jego ikonka jest w prawym górnym rogu zakladki zaznaxzenie tylko brakuje mi tam kilku znakow ale o tym napisalem w temacie josm
@kubahahaha znalazłem dzis na A1 w linii drogi dwa maxspeed:hgv:conditional pod przejściem nad autostradą dla zwierząt - gdzie droga jest jako tunnel=yes
zmieniłem i będę się jeszcze
Znalazłem kolejne - wygląda na to że nie zamieniło tych tagów kiedy drog ajest oznaczona jako tunel
Ja znalazłem kilka w okolicach węzła Poznań Północ Way: S11 (206885188) | OpenStreetMap
Zastanawiam się jak mogły one zostać pominięte przez overpassa.
Podejrzewam, że jeszcze się jakiś czas będą takie pojawiać i dobrze by było, gdyby kasowanie tych tagów póki co zostało w presecie. Nie jest nigdzie powiedziane, że wszyscy od razu wyłapią wprowadzoną zmianę systemową - nie każdy śledzi to forum.
Przejrzę jeszcze raz, Marek też pisał mi na priv że kilka kombinacji pominąłem