Promotie spelletje

Beste mappers,
ik ben relatief nieuw hier en heb al met veel hulp van jullie mijn eerste punten gemapt.
Wat vinden jullie van een soort speurtocht om nieuwe mensen de drempel over te helpen om aan OSM bij te dragen? Juist in corona-tijd vind ik het leuk om naar eenvoudige opmerkingen toe te fietsen en ze dan op te lossen. Het makkelijkste zijn de vragen over wel/niet bestaande brievenbussen van nicorikken
op te lossen. En dan b.v. aan het einde tellen wie de meeste vragen had opgelost. Nicorikken heeft een actueel bestand van PostNL met alle brievenbussen vergeleken met OSM en dan zijn opmerkgen geplaatst.
Misschien zijn er nog andere actuele bestanden waar we concrete vragen naar b.v. pinautomaten, postagentschappen, zendmasten … kunnen stellen.

Misschien is het het zoveelste wilde plan van een nieuweling en heb je wel belangrijkere dingen te doen, maar misschien vind je het ook een leuk idee.

Groetjes,
Christian

Voor zover ik weet, bestaan dat soort spelletjes al. Helaas heb ik er geen verstand van. Maar…

… heb je hiervan even een linkje? Heb het gezocht maar niet zomaar kunnen vinden. Lijkt me interessant.

En als het over brievenbussen gaat is het ook goed twee discussies uit het verleden nog eens door te nemen:
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=55677
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=57192

Ja, goed idee om mensen spelenderwijs aan het tekenen te krijgen! Het is inderdaad een hele aardige coronabestendige activiteit. En door middel van spel leren veel mensen snel bij! Het heeft ook wel raakvlakken met ‘serious gaming’ (oftewel spelletjes voor het echie).

Misschien dat Milo van der Linden een idee heeft in die richting? Die heeft veel ervaring als kaartmaker maar vooral ook in het enthousiasmeren voor het project bij jongeren (in het buitenland).

https://www.openstreetmap.org/note/2281562
Sorry, geen bestand, maar de website van PostNL gebruikt.

Poeh, zoveel leesvoer alleen voor brievenbussen …
Zo’n discussie is ook bestwel nodig, maar legt de drempel wel erg hoog nieuwelingen. Als je zo’n spelletje telkens rondom 1 simple onderwerp opzet, kan je daar precies die 3 á 4 tags benoemen die nodig zijn om het punt correct te beschrijven.
De organisatoren voegen opmerkingen toe, die de spelers moeten oplossen. Editen kan volgens mij alleen met een account, niet anoniem.

Iets spelenderwijs verbeteren is opgezet door Martijn van Exel.
De naam is Maproulette
https://maproulette.org/

Er zijn filmpjes beschikbaar om een en ander te leren, wat en hoe het werkt.
https://learn.maproulette.org/

Je kunt teams opzetten om gerichte doelen te bereiken.
https://maproulette.org/teams

Je kunt taken aanmaken
https://maproulette.org/admin/projects

wvdp heeft volgens mij goede kennis van het een het ander op maproulette, als hij meeleest zou hij misschien een zetje kunnen geven.

Als je spelenderwijs bezig wilt zijn met OSM, dan is er ook StreetComplete om mee te werken. Dat is een app waarmee je heel makkelijk kunt zien welke tags voor vooral wegen nog ontbreken, en die kun je dan op een simpele manier toevoegen.