Post hier toepassingen van OSM

Kaartje Schietpartijen in & rond Amsterdam:

http://cdn.knightlab.com/libs/storymapjs/latest/embed/?url=https://900d4ab01c603698dfd8e4917f717536cb8d630f.googledrive.com/host/0B6N99SNx9-grTF9SbWFma2NyTVE/published.json

Deze viel in de mailbox, http://www.recreatiemiddennederland.nl/pagina/210/planner.html

Het verkeerslichtmeldpunt van de gemeente Utrecht: http://mobiliteitsdata-utrecht.nl/vri/
gebruikt geen OSM meer

Hadden we deze al…? Meldpunt Veilig Verkeer https://viaclick.via.nl/vvn/

Eentje waar de bus en treinverbindingen gesimuleerd worden op tijdsbasis.
http://tracker.geops.ch/?z=9&s=1&x=611779.4975&y=6840157.0274&l=transport

Wel leuk om te zien, dat OSM toch veel wordt gebruikt bij verschillende diensten. Weer veel mooie site’s in mijn bestandopgenomen.
Ik snap wel dat men niet meteen alle pagina’s gaat door lezen, maar kwam wel geregeld dubbele websites tegen…

https://en.eet.nu/op-de-kaart?lat=52.373922&lng=4.890976&zoomlevel=12

Zo te zien zonder bronvermelding van de OSM-kaart

Weet niet of deze al langs gewest is. De meest frappante: de kaartenmaker van oudsher Falkplan.
http://kaart.nl/

Beste mappers, over twee weken wordt weer een snapshot van OSM NL genomen voor de kaartbladen op www.opentopo.nl en op www.gemeentenatlas.nl. Voor het samenstellen van dat kaartbeeld gebruik ik 5x per jaar alle verharde wegen uit de OSM, plus punten zoals stoplichten en toeristische attracties. De bladen komen op resoluties van 200 pix/km (~1:50.000), 400 pix/km (~1:25.000), 800 pix/km (~1:12.500) en 1600 pix/km (~1:6.250). Ze zijn behoorlijk in trek bij gemeenten en hulpdiensten.

Zouden jullie de komende twee weken nog zoveel mogelijk onnauwkeurigheden willen aanpakken? Vooral grove bochten, snelweg op/afritten, industrieterreinen, bruggen en fietspaden staan hoog op de wensenlijst.
Alvast bedankt!

Jan-Willem van Aalst
Beheerder OpenTopo en Gemeentenatlas
geo@imergis.nl

Op de gratis fiets en wandelroute site www.route.nl (dochtersite van Falk) gebruiken ze nu ook OpenStreetMap voor hun kaartmateriaal. Ze hebben ook een app voor Android en iPhone waar OpenStreetMap wordt gebruikt in de kaart.

@svantulden, bedankt voor de tip en welkom op dit forum. Zo te zien gebruiken ze voor het fietsknooppuntennetwerk een andere bron dan OSM want die loopt niet synchroon met de OSM wegen (en bevat in mijn regio gedateerde info). Wel een handige en snelle routeplanner, ben benieuwd hoe vaak ze de OSM data verversen.

http://demo-geoservices.rijkswaterstaat.nl/vegetatielegger/

http://www.autowereld.nl/aanbieder/autobedrijf-robert-nijenhuis-526/details.html

http://insideairbnb.com/amsterdam/

Kun je op kijken waar alle AirBnB locaties in je buurt zitten. De data zijn geripd van de AirBnB-site, bewerkt en onder een open-source-licentie weer beschikbaar gesteld. Onder ‘Get the data’ kun je alles downloaden.
Vet cool :slight_smile:

http://inzicht.bezoekbas.nl/

www.buienradar.nl :smiley:

Stichting Fiberhood brengt glasvezelnetten, de aanlegkosten per huis en de diverse actieve groepen van https://www.samensnelinternet.nl/ in kaart op OSM en met een eigen server op http:Fiberhood.nl (vanaf half oktober online)

… en actueel… de vluchtelingenstromen op de site van de NOS.

http://app.nos.nl/datavisualisatie/vluchtelingen-routes/index.html

… en de omleidingsroutes van de Combinatie Noordwaard Ruimte voor de rivier in de Brabantse Biesbosch.
http://combinatie-noordwaard.nl/files/1714/4074/8274/26-08-2015_bereikbaarheid_wegen_Noordwaard.pdf
Voor het eerst dat hier van OSM gebruik wordt gemaakt.

De oplevering van het gebied was vorige week. Een geheel nieuw wegennet voornamelijk voor fietsers en bestemmingsverkeer.
De OSM nu is up-to-date. Bij hoogwater komende winter gaat het hele gebied onderwater om ruimte voor de rivier te maken.
Huidige situatie: https://www.openstreetmap.org/#map=13/51.7753/4.8187
Begin november wordt de Bandijk nog geasfalteerd.
Helaas is één van de fietsbruggetjes al kapot gereden door een zware wagen voor de officiële opening. :frowning: https://www.openstreetmap.org/#map=19/51.78751/4.86120

Je kon bij Strava wel al kaarten bekijken met als basis Openstreetmap, maar ze gaan nu meer met de kaarten doen ter faveure van de fietser/loper.

Vandaag schrijven ze in een blog http://labs.strava.com/blog/tailoring-maps-strava-athletes/
onder andere:
The data for our maps are coming from the amazing OpenStreetmap project. This allows us to very quickly update maps exactly where our athletes need them improve. For instance, we detect Route Planner failures and fix them in collaboration with the OpenStreetMap community.