POI's tonen in groter zoombereik

Ik heb een Garmin Edge 800 met daarop de kaarten van OpenFietsMap. Het zijn mooie kaarten om te gebruiken tijdens een fietstocht. In gebieden met heuvels en bergen staan zelfs de namen van de cols en bergen op de kaart, inclusief de hoogte. Het detail niveau in mijn Garmin 800 staat op normaal. De POI’s van onder andere de cols zie ik pas op een zoom niveau van 800m. Ik wil deze als het mogelijk is al zien op een zoom niveau van 2 of 3km. Is het mogelijk om met behulp van de TYP file voor een bepaald type POI aan te geven vanaf welk zoom niveau de POI zichtbaar is?
Het detail niveau kan ik natuurlijk verhogen, maar dan worden ook andere POI’s eerder zichtbaar. Dat maakt het niet overzichtelijker.

Welkom op het forum Edwin. Nee dat kan je helaas niet regelen door de Typ file aan te passen. Dat kan alleen door de kaart style aan te passen en de osm data mbv mkgmap te compileren. Je zou wel de pois van de OSM database kunnen downloaden mbv overpass en als gpx opslaan: http://overpass-turbo.eu/s/9re

Hoe lang duurt het ongeveer om de kaarten van West Europa te compileren met mkgmap?
De kaartbestanden van Europa, het bestand van 8,5 GB, heb ik een paar dagen geleden gedownload van http://www.openfietsmap.nl/downloads/europe/. Als ik daar een TYP en style file met de aanpassingen voor het zoom niveau van de POI aan toevoeg kan ik met mkgmap de kaarten compileren?

Ik ga ook naar overpass kijken.

Nee zo simpel is dat niet. Met de OFM van Europa lukt dat niet, die img’s zijn al gecompileerd. Je moet beginnen het splitten van europe-latest.osm.pbf, http://download.geofabrik.de/europe.html Daarna kan je mkgmap draaien. Afhankelijk van de snelheid van je computer ben je zo’n 12-24 uur ermee bezig of nog langer (op mijn oude laptop duurde dat 3 dagen). Maar voordat je het hele proces onder de knie hebt ben je wel wat langer bezig. Zie http://www.openfietsmap.nl/procedure Probeer het maar eerst uit met een klein land, bv Zwitserland. Als dat lukt dan kan je proberen om heel Europa te compileren.

Heb je dat eenmaal succesvol gedraaid, dat begint pas de ellende :wink: nl het finetunen / renderen van de kaartstijlen.
Zie hiervoor http://www.mkgmap.org.uk/doc/pdf/style-manual.pdf voor een uitgebreide handleiding. Probleem is dat je Garmin lang niet alle pois types op elk gewenst schaalniveau kan tonen, als die überhaupt al getoond worden. In Basecamp is dat nog een graadje erger.

Als het alleen om Alpenpassen gaat, misschien kan je hier wat mee:
http://alpenrouten.de/downloads.html

Ik ben er even niet mee bezig geweest. Het klinkt ingewikkeld om de kaarten zelf te compileren, maar ga het toch proberen. Bedankt voor de links.

Ik heb het toch maar makkelijk gehouden en de POI’s van Overpass gedownload. Het gaat om het gebied Languedoc in Frankrijk.
De POI’s heb ik gedownload als GPX en overgezet naar de Garmin Edge 810. Het zijn best wel veel POI’s waarvan ik het symbool wil veranderen van een standaard blauwe vlag naar een berg. Met de software van Garmin lukt het niet om van alle POI’s in één keer het symbool te veranderen. Dit heb ik geprobeerd met POI loader en Basecamp. Met JaVaWa RTWtool lijkt dit ook niet mogelijk te zijn. Op het apparaat heb ik in de map Locations gevonden met daarin het bestand locations.fit. Dit is een binair bestand en daardoor niet met een teksteditor te wijzigen.

Is het mogelijk om van alle POI’s tegelijk het symbool te veranderen?
Op de Garmin kan dit wel per POI, maar dat wordt veel werk voor 120 POI’s.

Ja dat kan met de poi loader, je moet een bmp plaatje in dezelfde map en met dezelfde naam opslaan als je gpx file, voordat je de zaak converteerd naar garmin poi.

Zie http://www8.garmin.com/products/poiloader/creating_custom_poi_files.jsp

Mbv Basecamp kan je alle pois selecteren door de shift knop ingedrukt te houden, openen en het symbool veranderen voor alle geselecteerde pois

Bedankt ligfietser. Het kan inderdaad wel het Basecamp. De Mac versie heeft geen open of edit optie voor geselecteerde POI’s. De optie ‘Get info’ opent wel een venster om de symbolen te veranderen.