planet-benelux error

Ik probeer al een tijdje de Benelux abstract te downloaden van http://planet.openstreetmap.nl/ maar ik krijg telkens de download niet goed binnen,
als die bijna gedownload is en probeert af te ronden krijg ik een error. Zowel met Firefox als IE (Windows Vista). Ook een andere versie van http://planet.openstreetmap.nl/benelux/ lukt niet.

100330 kon ik niet downloaden met Win 7 met XP wel. 100239 met XP wel.

Dat was meer dan een uur geleden.

Omdat daar zoveel files te downloaden zijn mis hier welke file jij geprobeerd hebt.

Maar je kunt ook de drie landen apart downloaden van geofabrik:
http://download.geofabrik.de/osm/europe/

Kon zo net 100239 ook met Win 7 downloaden.

Nee lukt ook niet:

planet-benelux-100329.osm.gz.part kon niet worden opgeslagen omdat het bronbestand niet kon worden gelezen.

Probeer het later opnieuw of neem contact op met de beheerder van de server.

Ik heb er al een aantal geprobeerd en krijg telkens bij het voltooien van de download deze error.
Drie landen apart downloaden gaat denk ik niet als ik één kaart van de Benelux wil maken?

.part zijn incomplete bestanden…

Enige wat het nog kan zijn is dat de mirror niet de laatste versie heeft omdat de IOCache er tussen zit. Dit is enorm onwaarschijnlijk voor die grootte.

Ook met de laatste update krijg ik dezelfde error, ik probeer al een hele week de Benelux abstract te downloaden.
Wie is de beheerder van die site?

Ik heb nu zelf een account op openstreetmap.nl, en daar mijn openfietskaart naar geupload, maar kan die niet downloaden, zelfde foutmelding.
http://mijndev.openstreetmap.nl/~ligfietser/openfietsmap/2010-03-27/

Het ligt dus niet aan de file, want die kan ik gewoon openen (en downloaden van een andere site gaat ook goed).

Kennelijk ligt het ook aan de instellingen van mijn virus scanner (Nod32), want als ik die uitzet, kan ik de bestanden wèl downloaden.
Staat die aan, dan lijkt het erop of er te weinig tijd is om de bestanden te scannen, de download wordt abrupt afgebroken. Bij grote bestanden van bijv geofabrik duurt het een tijdje voordat de virusscan is voltooid en die download wordt niet afgebroken, maar bij openstreetmap.nl krijg ik meteen een error.

Een aparte download manager geinstalleerd en nu lukt het wel, geen time-out, maar het blijft vreemd dat die server nu anders reageert dan een tijdje geleden.

Ik krijg nog steeds klachten van mensen die mijn kaart niet kunnen downloaden, omdat ie aan het eind wordt afgebroken.
Waarschijnlijk hebben ze dezelfde virusscanner als ik, want mij lukt het ook niet zonder downloadmanager (met de virusscanner aan). Kan hier iemand naar kijken?

Het is een groot zip bestand, en daar hebben volgens mij meerdere virusscanners last van. In het verleden heb ik gezien dat sommige scanners bestanden die groter waren dan ??MB helemaal niet controleerden. Maar dat is natuurlijk een risico als er toch een virus in zit.

Zit in die zip file die je download nog andere archieven? Als het bijv. een zip in een zip is, hebben virusscanners er nog meer moeite mee.

Nee, het is geen zip in zip. Verder valt me op dat het alleen voorkomt met alle grote bestanden op deze openstreetmap.nl server (oa de benelux abstract gaat ook niet), bestanden van dergelijke omvang op andere servers gaan wel goed. En dat die afbreekt is recentelijk, paar maanden geleden ging het wel goed met het downloaden van de Benelux abstract. Kennelijk is er iets veranderd op de server?

Er rinkelt vaag ergens een belletje bij mij. Meld je eens op de IRC aan en spreek daar rullzer of tjikkun even aan…

Je mag mij gerust aanspreken maar ik denk dat Skinkie beter is daar hij de instellingen van de webserver doet :wink: Maar ik bel altijd in om even te babbelen :smiley:

Kan ik Skinkie ergens mailen?

via google is wel een emailadres te vinden: http://www.google.nl/search?q=Skinkie+site%3Alists.openstreetmap.org
En anders http://www.openstreetmap.org/message/new/Stefan%20de%20Konink gebruiken.

Bedankt, ik heb inmiddels contact gehad met Skinkie maar hij is er nog niet uit waaraan het ligt.
Iemand hier die toevallig ook nod32 gebruikt en geen problemen heeft met downloaden van de planet.openstreetmap.nl server?

Intussen met de helpdesk van nod32 (mijn virusscanner die dwars lag) overlegd en een oplossing gevonden door in de settings eea te veranderen. Met de default settings lukte het niet grote bestanden van de openstreetmap.nl server te downloaden, telkens verscheen na afronden van de download de mededeling
Mislukt
planet-benelux-100329.osm.gz.part kon niet worden opgeslagen omdat het bronbestand niet kon worden gelezen.
Probeer het later opnieuw of neem contact op met de beheerder van de server.

Het lukte alleen wanneer ik de virusscanner (eset/nod32 dus) uitzette, of een aparte downloadmanager gebruikte ipv een browser (IE en Firefox).

Door in de instellingen de limiet van te scannen bestanden op max 175Mb te stellen, lukte het downloaden wel zonder foutmeldingen. Bij nod32 ziet dat er zo uit: