plan een route

Beste forum leden,
Hoe ga ik te werk om mijn eerste route te plannen ?
Kaarten NED en BELGIE zijn gedouwnload ?
Is er ergens een nederlandse beschrijving voor het gebruik van Osmand ?
e de waele

Hallo en welkom op het Openstreetmap forum.
Op dit forum worden voornamelijk zaken besproken hoe zaken op de kaart gemapped worden, meestal niet de applicaies die gebruik maken van de OSM.
Misschien dat je hier wat kan vinden: https://osmand.net/features of dat iemand met ervaring in OsmAnd je kan helpen.
Succes.

https://issuu.com/guyvanvuchelen/docs/osmand_versie_3_4_8
https://www.youtube.com/playlist?list=PLY3bgoxeR1V5hk8JBQpUF2uTsIMga_EDM
https://docplayer.nl/104831387-Flanders-mx-5-club-handleiding-osmand.html

Een route plannen van je huidige positie naar je bestemming is vrij eenvoudig te doen door op de kaart te drukken op je bestemming en vervolgens op “routebeschrijving” te klikken.
Een route langs meerdere tussenpunten gaat ook in Osmand maar vind ik zelf te lastig. Daarom maak ik mijn route op de PC met Garmin Basecamp en een OSM kaart maar wellicht nog makkelijker is gebruik te maken van een online planner zoals bv Brouter Web. Daar kun je de route plannen en vervolgens exporteren (als GPX) naar bv je onedrive / google drive of andere cloud opslag. Vanaf je telefoon kun je die dan vervolgens in Osmand laden en laten volgen inclusief gesproken aanwijzingen.

Een route plannen in Osmand gaat veel simpeler mbv de afstandsmeter, zie https://youtu.be/PxgxF9B1cfg maar dat was goed verstopt.
De makers van Osmand hebben dat in de laatste versie 3.8 ook ondervonden en nu heet het ‘plan a route’ ipv afstandsmeter.