Particuliere straatnaamborden

Sommige mensen hebben voor de leukigheid een plaatsnaambord in de tuin staan en zo zijn er nog wat varianten. Ik ben recent twee keer een straatnaambord tegengekomen dat qua uiterlijk en positionering zich niet of nauwelijks onderscheid van de officiële.
De ene op een industrieterrein in Kollum, bij een nieuwe en schijnbaar nog niet in gebruik genomen loods / bedrijfspand aan het uiteinde van een doodlopende weg van een nieuw industrieterrein (WIKOWEG, genoemd naar het bedrijf dat zich daar vestigt). De naam in hoofdletters is wel afwijkend.

En deze aan een sindskort doodlopende weg nabij Wijnjewoude. Naar één van de bewoners van dat huis die daar een bedrijf runt. Vermoedelijk wel pas geplaatst na de afsluiting van die weg.

Geven mensen elkaar straatnaamborden als verjaardagsgeschenk? Wie is zulks nog meer tegengekomen? Als dit een nieuwe trend is dan zie ik het wel gebeuren dat ludieke straatnamen in OSM gaan belanden.

Op het parkeerplaatsje voor Harry’s Stoffen (http://www.openstreetmap.org/way/268946624) is een bord met de naam Harry’s Stoffen Plein geplaatst.

Overigens zie ik veel vaker dat borden worden ontvreemd, dan dat ze worden geplaatst. Op de Sesamstraat (http://www.openstreetmap.org/way/272532140) plaatst de gemeente maar geen nieuwe borden meer, omdat die toch allemaal naar studentenhuizen verdwijnen.

http://www.yoursurprise.nl/wanddecoratie/persoonlijk-straatnaambord-maken

Ik vind het wel leuk om dat soort dingen ook inderdaad in OSM te zetten, zie bijvoorbeeld https://www.openstreetmap.org/way/43950585, dat ik tijdens een mapping party tegenkwam. Ik vind ze een soort van easter egg in OSM.

Gemeente Dongeradeel gaat optreden tegen illegale straatnaambordjes.