Pad naar Kiekkaaste Nieuw Statenzijl verwijderen of niet?

Goedemiddag,

Ik ben nog niet heel lang actief bij OSM, en ik heb me net aangemeld bij het forum op aanraden van jaapdevries. Maar goed, ik heb een vraag. Het draait om dit pad op de kaart: https://www.openstreetmap.org/note/555968#map=17/53.23356/7.21021&layers=N

Toen ik drie maanden geleden naar de Kiekkaaste liep, liep ik over een houten loopbrug. Deze brug stond nog niet op de kaart, dus heb ik hem erbij getekend aan de hand van een GPS spoor.
Nu loopt er op de kaart nog een tweede pad naar de kijkhut, een pad dat, toen ik er liep, volledig onder water stond. Ik heb het idee dat de loopbrug het oude pad vervangen heeft, omdat dat oude pad steeds onderliep.

Ik ben er sindsdien niet meer geweest om te checken of dat oude pad nog altijd onder water staat, maar uitgaande van het feit dat het Kiekkaaste informatiebordje bij de loopbrug stond en niet bij het oude pad denk ik dat het niet meer gebruikt wordt.

Zal ik het oude pad verwijderen of wat moet ik daarmee doen?

Alvast bedankt voor de hulp,
SubieLibero

Welkom SubieLibero!

Als ik naar een recente luchtfoto kijk (bv. met de PDOK viewer) dan zie ik dat houten pad keurig liggen, dus ik denk dat jouw loopbrug kan blijven en dat je dat andere pad kunt verwijderen. Sporen daarvan zijn op die luchtfoto’s nog te zien, maar lijken me niet meer actueel.

Ik weet niet of je eerder een welkomstmail van mij hebt gekregen, maar anders verwijs ik je naar deze wiki:

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Welkom_op_OSM

Het juiste pad is nu het vlonderpad. Als die goed is ingetekend, kan de ‘oude’ gewist worden (die had een tag ‘fixme=incomplete’).
Het vlonderpad heeft overigens ook een naam: Marcelluspad.

Voor een vlonderpad is er de tag bridge=boardwalk (momenteel is het bridge=yes).

SubieLibero, kijk ook eens naar de oude aanwezige tags als wheelchair=no of de op het oude pad aanwezige embankment. En komt of staat er een hek op 't vlonderpad ? Ik heb even de bridge tag aangepast met de boardwalk, die komt uit de Wiki, https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:bridge.

marczoutendijk, ja die heb ik al een tijd terug gekregen.

HenkL, dan voeg ik de naam ook even toe.

de vries, is al veranderd door Hendrikklaas…

Hendrikklaas, je zou er, als het echt noodzakelijk is, met een rolstoel over kunnen, maar dat is denk ik iets te ver gezocht. Er stond geen hek voor meende ik, of die er ooit komt weet ik niet…

Bedankt iedereen!

SubieLibero