Pääjärven saaret katosivat

Tarvitsen Venäjän puoleisen Pääjärven kartan GPS:lle ja aloitin saarien piirtämisen. Nyt kuitenkin kävi niin että saaret katosivat kokonaan. Voisiko joku auttaa missä vika? Viivojen kierrot on tarkistettu ja muutkin tagit pitäisi olla oikein.

Muokkaa puolella järvi näyttää todella hyvältä mutta karttapuolella ei.

Olen aloitteleva käyttäjä.

Tuossa tuo alue http://www.openstreetmap.org/#map=9/66.0626/30.9361

Tervetuloa OSMin ihmeelliseen maailmaan :slight_smile:

Tarkistelin tuota järveä eri ohjelmilla. Ja löysinkin pari virhettä, jotka korjasin. Ensinnäkin nämä kaksi saarta oli piirretty ison naapurisaaren rantaviivalla. Jaoin rantaviivan siten, että kukin saari on nyt “oma itsensä”.

Toinen virhe oli ilmeisesti se, joka aiheutti saarten “katoamisen”. Olit piirtänyt tämän saaren ja lisännyt sille “inner” roolin. Ongelma vain oli se, ettei se sijainnut Pääjärvi -relaation sisäpuolella. Poistin saarelta roolin, loin kyseiselle järvelle uuden relaation ja annoin järvelle “outer” -roolin ja saarelle “inner” -roolin. Nyt pitäisi Pääjärv(i)en saaret näkyä eri zoomaustasoilla. Saattaa kestää ehkäpä muutama päivä, että kaikki tasot päivittyvät.

Ja jos ihmettelet, miksi Pääjärvi ei enää näytä “hyvältä” muokkausikkunassa, niin se johtuu ihan siitä, että siirsin rantaviivan avaimet relaatioon. Tällä hetkellä on rantaviivassa noin 1950 pistettä. Kun pisteiden määrä kohoaa yli maagisen luvun 2000, niin muokkaimet herjaavat, että pisteitä on liikaa. Siinä vaiheessa rantaviiva on pakko pätkiä osiin.

Kiitoksia paljon. Vielä on opeteltavaa. Tuo eteläinen pääjärvi ei ollut minun muokkaama joten näyttää venäläisilläkin olla vielä opeteltavaa :wink: