Дані OSM і Закон України "Про доступ до персональних даних"

Намалював карту, де позначив не тілки вулиці, будинки, їх номери, а також і межі земельних ділянок і прізвища власників. Не пройшло і двох тижнів, як чи то модератор якийсь, чи просто користувач OSM Євген Сандуленко видалив всі мої дані про власників земельних ділянок, мотивуючи це тим, що “таке не має сенсу додавати до ОСМу, є ще інши чинник. Згідно законодавства України, публікування персональних даних, які можуть ідентифікувати особу, є порушенням (http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/T102297.html).”

Питання, хтось зустрічав, щоби в правилах OSM було було заборонено додавати на карту прізвища власників земельних ділянок?
і це не порушує Закон про доступ до персональних даних, так як вони не получені з якихось офіційних джерел. Це суто побутові дані про те, як називаються ділянки, зібрані з опитування жителів села. Чи є якісь кращі варіанти ідентифікувати окремі ділянки? Що мені вводити в тег name?
До речі, в Євпропі вже давно діє публічна кадастрова карта (www.eurocadastre.org), де можна отримати дані і про власників, і про вартість земельних ділянок, хто кому продав, хто в кого купив. І я сподівався що OpenStreetMap, будучи європейським сервісом, не буде мати нічого проти поширення в себе таких даних.

Може хтось вже стикався з такою проблемою і знає, як її вирішити? Чи краще переїжджати зі своєю картографією на інші сервіси?

Мабуть ніхто досі не стикався з ситуацією коли хтось вирішив внести чиїсь прізвища в якості назв до земельних ділянок.
Ось тільки дві згадки:
1.

  1. (Talk-us) Anyone ever talked about adding more Land Ownership data to OSM?
    Довжелезне обговорення “а давайте заімпортуємо всю інформацію про власників земельних ділянок у США”.
    Закінчується фразою

В Європі і США реєстром землевласників займаються державні структури, не треба покладати цю задачу на OSM.
А в Україні заборонено збирати будь-які персональні дані без згоди суб’єктів персональних даних, поширювати такі дані тим більше заборонено.

Залишайте тег name пустим, він не обов’язковий.

Шановний, Микола Фендак,
як ви вважаєте з яких причин цієї інформації немає на http://www.map.land.gov.ua/kadastrova-karta ?

Я не вважаю, що ОСМ є відповідним місцем для їх зберігання, дії Євгена підтримую.

Так, ви можете на основі ОСМ створити власний сервіс (http://switch2osm.org/) і не забудьте, згідно з Законом зареєструвати таку базу даних в держ. реєстрі! Тому що ОСМ - це не мапа, це - база даних. Додаючи персональні дані, без відповідної згоди осіб та реєстрації БД, ви ставити ОСМ поза межі правового поля України.

це мабуть вагомий аргумент проти додавання цих даних в ОСМ!

Не дуже гарно з вашого боку перекручувати факти. Дані видалив Фредерік Рамм (http://www.openstreetmap.org/browse/changeset/17227228), інший член Data Working Group, я вам писав, що буду звертатися до групи. Другим етапом буде відредаговування, тобто, винесення з історії цих даних.

Я процитую частину свого другого листа до вас:

.