OSM World discord server (nu met Matrix bridge)

Ik had in de online meeting vandaag ook al aangegeven maar er is een internationale discord server waar mappers van over de hele wereld samen komen. Hier kun je, op een informele manier, chatten met mappers van over de hele wereld. Ook zijn er verschillende sub kanalen over verschillende OSM onderwerpen. Zo hebben alle editors (id, JOSm, potlach) een eigen sub kanaal voor als je hulp nodig hebt met een editor. Er zijn ook kanalen voor als je vragen hebt over hoe je iets moet mappen maar ook bijvoorbeeld off-topic/algemene kanalen als je gewoon wilt chatten met andere mappers.

De taal is Engels maar sinds kort hebben we ook een Nederlands sub kanaal op de server zodat we onderling ook in het Nederlands kunnen chatten over verschillende onderwerpen.
Via de volgende link kun je lid worden van de server: https://discord.gg/q6HnfNZ

Als je interesse hebt voel je dan vrij om deel te nemen.

Voor de mensen die Matrix als communicatie platform gebruiken, de OSM world discord server is nu gebridged naar Matrix ( je hebt dus geen Discord account nodig). Via onderstaande link kun je de server joinen via je eigen matrix client. Op de communitie pagina staan alle sub kanalen. Selecteer er een en klik op deelnemen.

Alle kanalen zijn Engelstalig op het speciale Nederlandse sub-kanaal natuurlijk na. Je kunt er ook de andere subkanalen zoals een kanaal voor JOSM, ID, mapping-help, proposals, wiki etc vinden ( zie ook uitleg in de post hierboven).

Als je interesse hebt ben je welkom.

De OSM world discord bridge

Het Nederlandse kanaal op Discord is apart gebridged, net als de Telegram - Matrix bridge. Beide ruimte zijn via deze link te benaderen.

Edit 2-4-2022: Links vernieuwd