OSM:stä ulkoilukartta Garminiin

Hep,

hommasin tuossa äskettäin (viimeinkin) kartallisen garminin [1], ja sitten näin uuden lelun innostamana rupesin ihmettelemään mitä mkgmapilla ja muilla työkaluilla saakaan aikaan. Ja saahan niillä vaikka mitä.

Tekaisin noin äkkiseltään latukartan, polkupyöräily.net/osm:n palojen pohjalta. Sehän onnistui helposti, ja lopputuloskin oli mielestäni varsin hyvä [2]. Tuossa on siis oma mkgmap-tyyli, ja sitten TYP-muotoilut. Tuli siitä mieleen, että sitähän voisi ehkä tehdä tuolta pohjalta “isommankin” projektin, eli ulkoilukartan, missä olisi sekä pyöräilyreitit, nuo latukartat (pistemaps), luontopolut ja vaellusreitit omina karttatasoinaan. Onkohan jotain muutakin? Ne saisi kuitenkin ängettyä ihan nätisti samaan gmapssuppiin.

Toteutus taitaisi vaatia sopivan skriptin, sopivat tyylitiedostot mkgmapille ja sopivan typ-filun asioiden näyttämiseen.

Onkohan joku jo tehnyt tämmöisen, vai onko kyseessä pyörän keksiminen uudestaan?

TYP-editoreissta taitaa se weppieditori olla yhä toimivin, ei taida olla JOSM:n tapaista java-gui editoria vielä tehty? Joku taisi vihjaista jossain (täällä tai fillarifoorumilla?) semmoisen tekemisestä?

[1] legend hcx. Aiemmin on ollut aina lainassa tarpeen mukaan jostain, ja OSM:n karttoja on tullut kasailtua kartattomalla garminilla.
[2] http://jesh.pojat.org/2010/laajari/dsc_7315.jpg ja http://jesh.pojat.org/2010/latukartta/

Minä taisin vihjailla, mutta minun tarpeisiini riittänee ihan vain assembler-lähdekoodi. Aion lähiaikoina tehdä joitakin karttatasoja. Mahdollisia tasoja olisivat seuraavat:

  • joukkoliikennereitit (bussit, raitiovaunut, raideliikenne)
  • pyöräilyreitit
  • liikenteen rajoitteet: nopeusrajoitukset (tien nimessä), hidastetöyssyt, tolpat, jne.

Noita voisi valita näkyviin ja pois tarpeen mukaan. Kaikkiin tarvittaisiin jonkinlaista TYP-tiedostoa. TYP-tiedostoilla voisi ilmeisesti myös määritellä kohteiden nimiä, niin että valikossa voisi vaikkapa lukea ’Kierrätys’ tai ’Opastetaulu’.

Aion laittaa kaikki lähdetiedostot noistakin saataville.