OSM Local Chapter meeting -

Terve!

Herkkänä hetkenä Open Knowledge Foundation Suomi Meetup:issa lupasin järjestää paikallisen tapaamisen: http://muistio.tieke.fi/open-knowledge-ehdotukset.

Alustava aikataulu tammi-helmikuu. Paikka: Helsingin suuralue

Kulostaa hyvältä, kunhan aika sattuu sopivaksi niin saapunen paikalle.

Kirjoittelin tuosta myös oman Wiki-sivuston, samalla “arkistoin” vuoden 2009 Keravan tapaamisen pois Suomi-projektin etusivulta.

Panin merkille, että kirjoittelet vuoden 2011 tapatumasta - en ryhtynyt mobiiliselaimella muuttelemaan…p.o. 2012?

Heh,

Ja johonkin tuli jo kirjoitettua 2012, kun piti kirjoittaa 2011. On tämä joka vuosi aina yhtä vaikeaa…

Hyvää Uutta Vuotta kaikille tasapuolisesti!

Hahmottelin tuossa ajankohtaa OSM tapaamiselle. Ajankohta olisi joku seuraavista: ti 31.1. ke 1.2. ma 6.2. ti 7.2. tai ke 8.2.

Aluksi ajattelin, että aloitus olisi klo 15, mutta tuli mieleen, että kaikki eivät ehkä pysty irtautumaan töistään tms. tuohon. Eli olisiko parempi klo 16 vai jopa klo 17 alkaen? Mielipiteitä voi laittaa tulemaan.

Suosittelen tapaamisaikojen suunnitteluun Doodlea: http://www.doodle.com

Doodle-kyselyn perustamisella alkaa kohta olla kiire, sillä tapaamiseenhan on enää pari kolme viikkoa aikaa. Perusta siis Doodle-kysely, jossa on kaikki mahdolliset päivämäärät ja kellonajat, ja niihin sitten jokainen rastittaa itselleen sopivat. Kokoontumisajaksi valitaan se, joka sopii useimmille.

Tapaamispaikkakin vaikuttanee toivottuun aloitusaikaan. Olisiko jokin julkinen tila (vaikkapa yliopisto tai kirjasto) käytettävissä? Mieluiten vielä läheltä jotain juna-asemaa tai bussien suosimaa katua, kuten Mannerheimintie, Sturenkatu, Hämeenkatu jne. Autoilla saapuville pitäisi olla pysäköintitilaa. Kotinurkillani Korson Lumo olisi yksi mahdollinen paikka. Se ei ole ihan joukkoliikenteen solmukohta mutta kuitenkin pääradan aseman vieressä. Aulassa on päivisin lounasravintola ja iltaisin kirjaston lehtienlukusali, jossa voinee kokoontua ilmaiseksi. Yksityisemmistä huoneista tai projektorista pitäisi maksaa jotain vuokraa. Mutta eiköhän tuo aulakin toimi. Läppärin viereen vain rinkiin seuraamaan powerpoint-sulkeisia, jos joku haluaa jotain esittää. :slight_smile:

Menin nyt käyttämään diktaattorin valtuuksia ja päättämään ajankohda yksikseni. Eli kun sain hyvän tilan, niin ajattelin toimia nopeasti.

Ajankohta on sitten ma 6.2. klo 16 -19. Paikka on Forum Viriumin työpajatilat, Aleksanterinkatu 16-18.

Ilmoitautumiset voi laittaa joko Wikiin (http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Fi:OSM_Finland_Meeting_2012) tai sitten mulle sähköpostilla pos at iki.fi.

Pahoittelen, jos ajankohta ei sovi. Pyritään nyt järjestämään useammin näitä tilaisuuksia, niin pääsevät kaikki osallistumaan.

Kiitoksia kaikilla mukana olleille!

Yhteensä meitä oli 23 osallistujaa. Koetan kirjoitella lyhyet muistiinpanot tuonne Wikiin, kunhan tästä saan vähän aikaa…

Wau! Hienoa. Muistiinpanoja odotellaan kieli pitkällä täällä syrjemmällä, josta ei ihan helposti pääse sinne pääkaupunkiseudun tapaamisiin.

Wau kanssa. Itse olin lähempänä, mutta en päässyt irtautumaan kustannuspaikalta niin aikaisin, että olisin päässyt tapahtumaan. Miiteissä on ollut huomattavasti vähemmän porukkaa…

Muistiinpanoja tapaamisesta on näemmä tehty: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Fi:OSM_Finland_Meeting_2012

Onko nyt siis sitten tiedossa, että MML:n aineistolisenssi 1.5.2012 tulee olemaan sellainen, että aineiston kopiointi OpenStreetMapiin onnistuu?

Muistiinpanoista poiminta: “Maanmittauslaitokselle on tärkeää saada OSM:n kautta muutostietoja oman tiedonkeruunsa tueksi.” Sellaisenaan MML tuskin voi muutostietoja käyttää, mikähän taka-ajatus tässä MML:lla on? Käyttävät OpenStreetMapia nähdäkseen missä muutoksia on tapahtunut? Menevät sitten itse kartoittamaan? OSM aineistoahan he eivät käsittääkseni suoraan pysty käyttämään, OSM: lisenssin (CC-by-SA) vuoksi? Vai auttaako uusi lisenssi asiassa?