Има ли членове на OSM Foundation?

Аз съм член от 2012 насам, но ми е интересно дали има и други колеги тук, които участват и следят дискусиите там?

Едно от нещата, които много ми харесват в проекта, е че фондацията е наистина малка и базирана на доброволен труд, а не нещо като корпорация с огромни бюджети, правила и т.н., като Уикимедия примерно.

Интересите в OSM са големи и е направо чудо, че всичко е толкова малко и децентрализирано. Хубаво е да остане така, но последните години се забелязват тенденции от част от членската маса (най-вече корпоративно и грантово свързана с проекта), която предпочита да професионализира и централизира фондацията (и по този начин контролира целия проект).

Затова е хубаво да има колкото се може повече членове, тип “свободен гражданин” (българите сме по-скоро в спектъра “свободни атоми” :laughing:), които да дават отпор на това.

Декември месец има важен избор за 4 от 7-те поста в управитения съвет. Който е станал член до 14.11.2019 ще има право да гласува на тези избори, препоръчвам ви да се включите и вие.

Аз съм член на OSMF от 2014.

Наскоро е имало преброяване колко са членовете във всяка държава. В България сме двама: https://www.openstreetmap.org/user/imagico/diary/391322