Ortokuvaa editointitaustaksi Nuuksion alueelta

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Finland:Nuuksio/Aerial

Tuohan on hieno asia. Pyöräilin kesällä Nuuksion polkuja pitkin Tikankololle ja sieltä enkä ole vielä saanut aikaiseksi muokata reittijälkeä kartalle. Jäljen lataamisesta OSM-palvelimelle ei juuri taida olla hyötyä, koska tärkein asia eli navigaattorin nappia painamalla merkitsemäni waypoint-pisteet (polkujen risteykset, päällysteen tai valaistuksen muutokset yms.) eivät uskoakseni tallennu palvelimelle.

Ne tallentuvat kyllä, jos ne ovat samassa gpx-tiedostossa, jossa on myös vähintään yksi “track”, jolla on kelvolliset “timestamp” arvot, ja silloin ne saa myös näkyviin ainakin Potlatchiin, kun lähtee liikkeelle siitä palvelimelle ladatusta gpx-tiedostosta Muokkaa-nappulan kautta.

Mahtavatko tämän jäljen merkityt pisteet näkyä? Jos näkyvät, niin lataan sitten kesän pyöräilyjälkenikin, joissa on yhteensä satoja merkittyjä pisteitä, jotka ajattelin selvittää eri lähteiden avulla (kuntien ilmakuvat ja Google Street View). Esimerkiksi polun risteykseen merkitsen vain polun pätkän ja pätkän toisen pään solmulle fixme=continue, niin en kaiketi tule rikkoneeksi apuna käyttämieni muiden lähteiden tekijänoikeuksia.

Kyllä ne näkyvät, kun Potlatchin käynnistymisvaiheessa laittaa rastin ruutuun “Muuta GPS-jälki lukituiksi teiksi muokkausta varten” tai jotain siihen suuntaan.