Opentopomap.nl in OsmAnd

Ik hoop dat ik hier ook vragen kan stellen over OsmAnd…

Maargoed, de hoogtekaarten in OsmAnd zijn niet zo heel goed voor het Nederlandse landschap, nu had ik hier laatst al gevraagd of men een betere hillshade layer wist, toen werd hikebikemap mij aangeraden. Deze is beter dan de standaard in OsmAnd en heeft mij dan ook veel geholpen. Tot ik de kaarten van OpenTopoMap.nl https://www.imergis.nl/htm/opentopo400.htm tegenkwam, deze hebben vele malen betere hillshades, die elk detail weergeven. Na wat research ben ik erachter gekomen dat deze hillshades van het AHN zijn en dus gratis gebruikbaar. zie hier de link naar deze hillsahdes: https://www.arcgis.com/home/item.html?id=945244d26ace4f2aabd7b55a13ec011c

Echter kan ik op geen enkele manier deze exporteren om vervolgens om te zetten naar een formaat die OsmAnd kan lezen. Dus wat ik nu gedaan heb is de Afbeeldingen van Opentopomap.nl ge-georefrenced en deze in Osmand gezet, maar dit werkt niet echt heel goed aangezien het bestand best groot is (ongeveer 700mb voor Noord-Brabant op een kwaliteit die niet perfect is als je ingezoomd bent).

Weten jullie misschien een manier om de hillshades van hierboven te exporteren naar een formaat die ik kan georefrencen of misschien kant en klaar in Osmand kan gebruiken? Of hebben jullie misschien een alternatief? of weten jullie hoe je de kaarten van Opentopomap.nl in Osmand kan krijgen, met online maps of misschien door hem te downloaden in een formaat die niet zoveel opslag kost als het downloaden van gewone afbeeldingen?

NL-Extract heeft geotiff bestanden. Wellicht kun je daar iets mee. Geen idee of dat rechtstreeks in Osmand te gebruiken is of dat dit valt om te zetten naar een ander formaat dat wel geschikt is voor Osmand.

Ik heb het nooit geprobeerd maar volgens mij moet het kunnen om in Osmand een WMS laag te definieren en het AHN via WMS in te lezen, zie https://osmand.net/features/online-maps-plugin

Voor zover ik weet ondersteund de online maps plugin alleen Tile en Metadata maps, terwijl bijna alle kaarten een ander formaat hebben, waaronder het Actueel Hoogtebestand Nederland. Maar misschien is er een soort van workarround?

Deze site had ik nog niet gevonden… Voor hillshades dit is denk wel perfect, het enige nadeel is dat het nog steeds relatief grote bestanden worden, maar dat kan opgelost worden door ze gewoon te exporteren in wat lagere kwaliteit. Ik ben ze nu allemaal om aan het zetten naar sqlite, dit bestandstype gebruikt OsmAnd, dus als iemand van jullie misschien geïnteresseerd is in de bestanden kan ik ze wanneer gereed hier delen.

Het enige wat beter zou zijn zijn online maps met hillshades, die ik vervolgens via osmand kan downloaden, maar dit voldoet ook al aan 90% van mijn wensen. Dus nogmaals bedankt!

Sorry je hebt gelijk, Osmand ondersteunt alleen tms tiles. De laatste versie van Osmand kan ook het schaduwrelief inkleuren, heb je niet veel aan als het om microrelief gaat maar bv in de heuvels wel aardig:

https://ibb.co/zPckcgB