Ліцензія OpenStreetMap

Скажіть, чи є порушенням ліцензійних умов використання мапи OpenStreet як оглядового шару на державному порталі “http://map.dazru.gov.ua/kadastrova-karta” без зазначення посилання на карту, яку ми з вами робимо.

Є порушення. Ліцензія вимагає вказувати джерело.

Я думаю, що так.
Треба вказати десь у кутку карти копірайт «© Учасники OpenStreetMap». думаю, цього буде достатньо для легального використання.
Докладніше почитайте тут: http://www.openstreetmap.org/copyright

Мене більш цікавить, чи можемо ми використовувати шар тайлів “Ортофотоплани” з тієї карти.

Цікаво, якось поскаржитись можна? Читав-читав, знайти не зміг. Сам працюю у землевпорядній організації (приватній), і дуже здивувався, коли спеціаліст державної агенції із земельних ресурсів так гарно розповідав, що усі шари згаданої карти були створені їх співробітниками.

ну, процес створення скрипту для генерації посилань на тайли типу http://{switch:a,b,c}.tile.openstreetmap.org/{zoom}/{x}/{y}.png - це теж робота :slight_smile:
Крім того, можливо, вини таки зробили свій шар карти, але не використовують його.

Скаржитися не треба. По-перше, нехай використовують. Може, більше людей буде знати про ОСМ. По-друге, пан Землемер на форумі http://zemres.com/forum/viewtopic.php?f=42&t=5374&start=448 вже поскаржився. Оскільки той форум читають також упорядники тієї кадастрової карти, то скоріш за все, вони прочитають те повідомлення та виправлять ситуацію.
Я думаю, що від того, що на карті буде манесенькими літерами прописаний копірайт ОСМ, у господарів того сайту корона з голови не впаде. :slight_smile:

По-третє, можливо, хтось з програмістів чи адмінів сайту теж малює карту ОСМ. Отже, має право сказати, що “шари згаданої карти були створені їх співробітниками” :smiley:

Хм, не побачив на земресі. Якщо розмістять копірайт, я проти використання мати нічого не буду :wink:

Яким чином люди знатимуть про ОСМ якщо його [там] ніде не згадано? :slight_smile:

Обіцяли додати сцілочку http://zemres.com/forum/viewtopic.php?p=84360#p84360

Простежимо :sunglasses:
“Ссылочка на openstreetmap случайно упушенна, будет добавленна сегодня.” - ага, і так завжди.

О, виправили! :slight_smile:

І все-рівно не правильно :smiley:

“© Участники OpenStreetMap” має показуватися лише для шару ОСМ, а не для всіх, і в ідеалі бути доповнене “CC-BY-SA”

Вже полагодили.

А ще краще б написали “учасники” замість “участнікі” і, як це робиться на всіх(майже всіх) картосервісах, розмістили цей копірайт в правому нижньому кутку

здається, Ви пропустили переліцензіювання :slight_smile:

http://www.openstreetmap.org/copyright

формально все ок - лінк “OpenStreetMap” посилається на повний текст ліцензії, де написано і про тайли, і про дані:

Ну так я і написав, що в ідеалі тип ліцензії має бути вказаний, але мінімальні вимоги обмежуються “© OpenStreetMap contributors” з посиланням. А те що тайли і надалі розповсюджуються під CC-BY-SA пропустили Ви.

Привіт! Ситуація така - мої родичі нещодавно повернулись з автобусного туру, організованого компанією http://www.akkord-tour.com.ua, в процесі поїздки їм кілька разів роздавали карти міст для орієнтування. Не дуже чіткі фотографії карти Зальцбурга тут: https://lh3.googleusercontent.com/-6Omsm4tMgTE/UkPmtKLw0WI/AAAAAAAAHQE/amTPPf0_skc/w667-h889-no/IMG_20130926_092454.jpg
друга сторона: https://lh3.googleusercontent.com/-UOqCAw8VmQE/UkPmtBSsW3I/AAAAAAAAHQE/oHPIb1OB7Sc/w667-h889-no/IMG_20130926_092429.jpg
Ще був як мінімум Париж з картинкою десь між квітнем і липнем 2010 (досить давно, чи не так?) - половина будинків тоді ще не була імпортована.
отже, на друкованій карті ніде не вказано, що це OSM, хоча це практично не змінений скріншот з Мапніка :slight_smile:
з іншого боку, також ніде нема інформації, хто друкував карту, хто роздавав і т.д. Тобто, швидше за все, це робив Аккорд за власні кошти для зручності своїх клієнтів, але явної реклами фірми на мапі нема.

Чи є зміст щось писати в компанію? Можливо, у когось є досвід і бажання цим зайнятись?

Думаю, слід обмежитися ввічливим поясненням ситуації на e-mail mail@akkord-tour.com.ua та проханням наступного разу вказувати копірайт.