Openstreetmap wiki: Bestaande geodata hergebruiken

Hallo,

Ik draag al het een en ander bij aan OSM via Potlatch, maar op het forum ben ik nog niet eerder verschenen. Ik las op de wiki http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Bestaande_geodata_hergebruiken#Rotterdam dat de data bij het Havenbedrijf aangeschaft kan worden. De bronhouder binnen de Gemeente Rotterdam is de de afdeling Landmeten van Gemeentewerken Rotterdam. http://www.gw.rotterdam.nl/smartsite1144.dws?goto=2111779&channel=22&substyle= Zij houden de GBKN en de KBKN van Rotterdam bij (zie http://appl.ir.rotterdam.nl/mijnrdam/LocatiePage.aspx voor KBKN, GBKN en POI’s)

Verder ben ik er achter gekomen dat het Waterschap Hollandse Delta al het een en ander in SHP formaat aanbied http://www.wshd.nl/partners/durp-portaal. Het betreft bv informatie over waterkeringen, waterbeheer e.d.

Welke mensen zijn aanspreekbaar als het gaat om het importeren van externe data in OSM?

Groeten,

SimonA

Heb even de sites bekeken, maar zie niet 123 bestanden die zijn te downloaden? Wellicht dat ik niet goed genoeg heb gekeken, maar wil je dan de link specifieker (naar het bestand) maken?

Betwijfel namelijk of data van GW als ze er zijn, vrij zijn om te importeren (heb daar ooit data moeten kopen tbv een andere rdamse gemeentelijke dienst, maar wellicht ligt dat nu anders).

[offtopic] we zitten blijkbaar in zelfde gebied te werken, zie jouw tag regelmatig voorbijkomen [/offtopic]

Bij gemeentewerken moet er gevraagd worden wat er mogelijk is. Er is daar niets te downloaden.

Mbt WSHD: Via deze link kan je het eea aan dxf/shape bestanden downloaden. http://www.wshd.nl/partners/durp-portaal/waterkeringbeheer

PS. Ja, dan kan. Ik woon ook in Rotterdam. :smiley:

Als je de data hebt kun je me even mailen :slight_smile:

Dat leek me dus al sterk :roll_eyes: