OpenStreetMap radionice/predavanja

Nove radionice i predavanja u Čakovcu i Karlovcu.

Ako ste iz navedenih gradova a interesira vas ovaj projekt slobodno dođite. Na licu mjesta možete saznati informacije od višegodišnjih sudionika u projektu. Kako skupljati podatke? Kako unositi podatke? Kako koristiti podatke?
Poziv se odnosi na sve, bilo da ste ljubitelj GPS tehnologije, biciklizma, planinarenja, pješačenja, slobodnog softvera, …

==Čakovec==

http://actnow.hr/2011/10/predavanje-i-radionica/

Predavanje i radionica OpenStreetMap – slobodna karta svijeta

Predavanje, 28.10.2011. 18:30
Radionica i rad na terenu, 29.10.2011.

OpenStreetMap – slobodna karta svijeta

Predavač: Dražen Odobašić (Geodetski fakultet, Zagreb)

OpenStreetMap kreira i pruža slobodne geografske podatke, kao što su karte gradova i naselja svakome tko ih želi. Projekt je nastao iz razloga što većina karata za koje mislite da su slobodne za korištenje, ustvari imaju pravna ili tehnička ograničenja za njihovu uporabu, što sprijećava ljude da ih koriste u kreativne, produktivne te neočekivane načine.
Ako bi svatko samo kartirao svoj grad, kvart ili ulicu ubrzo bismo imali kartiran cijeli svijet. To je ideja s kojom je nastao OpenStreetMap projekt.
Više o projektu moguće je pronaći na internetskim stranicama www.openstreetmap.org

==Karlovac==

http://domachi.hr/index.php?page=domachi&id=1439

Nove radionice slobodnog mapiranja

Subota i nedjelja, 12. i 13.11. od 10 sati

Na Gazi će se održati nove radionice na temu slobodnog mapiranja. Na ovim radionicama biti će pokazano kako se podaci unose u Open street mape i na koji način se obrađuju.

Prvi termin, u subotu 12.11., počinje u Centru za mlade na Gazi s uvodnim predavanjem, a nastavlja se kraćim pješačenjem prema centru Karlovca. Drugi termin u nedjelju 13.11., predviđen je za pješačku turu prema Priselcima od Svete Margarete u sklopu pješačkog izleta i radionice snalaženja u prirodi na HPD Martinščak.

Planirano je održavanje još dvije radionice tokom studenog i prosinca.

Nastavak radionica u Karlovcu.
Zadnja radionica ove godine.

==Karlovac==

http://domachi.hr/index.php?page=domachi&id=1466

Subota, 10. i 17.12. od 10 sati, Centar za mlade na Gazi

Na posljednje dvije radionice slobodnog kartiranja orijentirati ćemo se na walking papers i ucrtavanje karlovačkog centra grada.

OpenStreetMap kreira i pruža slobodne geografske podatke, kao što su karte gradova i naselja svakome tko ih želi. Projekt je nastao iz razloga što većina karata za koje mislite da su slobodne za korištenje, ustvari imaju pravna ili tehnička ograničenja za njihovu uporabu, što spriječava ljude da ih koriste u kreativne, produktivne te neočekivane načine. Ako bi svatko samo kartirao svoj grad, kvart ili ulicu ubrzo bismo imali kartiran cijeli svijet. To je ideja s kojom je nastao OpenStreetMap projekt. Više o projektu moguće je pronaći na internetskim stranicama

==Zagreb==

Ako se pokaže dovoljna zainteresiranost organizirat će se otvoreno predavanje/radionica u Zagrebu na geodetskom fakultetu.
Ali to je moguće tek poslje nove godine.