OpenStreetMap, meer dan 'Streets' alleen...?

Hallo iedereen,

Sinds een paar jaar gebruik ik OSM, via mijn Android toestellen voornamelijk via de app OSMAND. Voor mij is OSM de meest gedetailleerde map en het meest up-to-date. Ik navigeer voor wandeltochten en autoritten, maar ik zoek ook bv. parkings, takstations, bankautomaten, supermarkten, toeristische attracties, enz… Kortom, het ideale hulpmiddel voor mij in het weekend of op vakantie, en voor mij een volwaardige vervanger voor bv. Google Maps… of toch niet volledig, want ik heb gemerkt dat buiten de straten niet overal zoveel details terug te vinden zijn. Natuurlijk hangt er veel vanaf of er een mapper actief is in een bepaalde streek, maar ik vraag me af of elke mapper ook de intentie heeft om meer dan alleen maar straten te mappen?

Hoe staan jullie hier tegenover? Moet OSM enkel een stratenkaart zijn, of moet/mag het een volwaardige vervanger zijn voor de (zogezegde) gratis alternatieven…?

Niet elke mapper heeft de intentie om meer dan straten te mappen, maar veel van hen wel. Iedereen mapt wat hij/zij leuk vindt om te mappen, en zolang ze de dingen die ze zelf niet mappen maar met rust laten, is het resultaat op den duur de zeer complete map waar jij zo van houdt.

Op enthousiasme voor geldautomaten kunnen we lang wachten =
http://overpass-turbo.eu/s/D07
versus
https://www.mastercard.be/nl-be/particulieren/dienstverlening-innovaties-advies/dienstverlening/opzoeken-van-geldautomaten.html

Ik ben zelf ook een voorstander van zoveel mogelijk verschillende zaken in OSM onder te brengen. Blijkbaar heeft dat tot gevolg dat mensen kunnen zien waar ik geweest ben, omdat objecten zoals bv. laagspannnigskabels, brandkranen, kabines voor nutsvoorzieningen, een soort van kruimelspoor vormen van mijn wandelingen :slight_smile:

Het is wel zo dat over het algemeen de volgorde van mappen wegen-paden-huizen-huisnummers-en-dan-andere dingen is. Die eerste topics worden door alle mappers wel in kaart gebracht. “andere dingen” hangt heel erg af van het interesse gebied van de mapper. Een gebruiker van een electrische fiets zal eerder een oplaadpaal voor e-bikes in kaart brengen, een verwoed verzamelaar van comics bepaalde winkels, een busreiziger is dan weer eerder geïnteresseerd in bus routes etc.

Tijdens voordrachten gebruik ik al een tijdje de verschillen tussen bv. Mechelen (veel detail) en Eeklo (weinig detail). Maar zo zijn er best nog wel plaatsen. Naast een aantal active mappers in en rond Mechelen, zijn er waarschijnlijk ook meer toerist-mappers die bijdragen aan de volledigheid in Mechelen.

Heb je een bepaalde regio/stad in gedachten waar het “niet zo goed gaat” ?

p.s. @phillippec, vergeet niet dat atm’s ook kunnen gemapped worden als atm=yes bij een amenity=bank.

@philippec, dus beter om http://overpass-turbo.eu/s/D4t te gebruiken.