OpenFietsMap 2010-06-05: fouten Zoetermeer e.o.

Beste forumleden,
Ik woon in Zoetermeer en heb voor de OFM Benelux versie 05-06-2010 in Zoetermeer en omgeving een aantal correcties verzameld in een gpx bestandje: http://home.tiscali.nl/~pclotscher/Correcties_Zoetermeer_OFM_05-06-2010.gpx. Het is een verzameling tracks met in de beschrijving de beoogde correctie, aangemaakt in Garmin Mapsource met als onderliggende kaart OFM Benelux versie 05-06-2010. Zou iemand deze correcties kunnen en willen bekijken en zo mogelijk verwerken :slight_smile: ?
PS. Als je browser de gpx uitpakt als XML tekst, gebruik dan de rechter muisknop op de link om deze op te slaan als bestand.

Bedankt voor je waardevolle bijdrage, jouw tracks zijn duidelijk omschreven en ik hoop dat er mappers in die regio zijn die tzt de wijzigingen kunnen aanbrengen in osm.

Groeten, Minko

Er komen er vast wel meer, want de actieradius rond Zoetermeer bedraagt 100+ km…

Veel fietsplezier,
Pim

Is het dan misschien niet handiger je te verdiepen in het editten op openstreetmap? :slight_smile:

Hmmm…, ik zal het eens bekijken.

Wie A zegt (zie andere draad) moet ook zeggen.
Ik wil je dolgraag helpen met je eerste stappen op OSM.
Mail me een PM en wel zullen kijken hoe we het organiseren.

Ben al een beetje begonnen… Hoop dat het goed gegaan is.

Wijzig je het online of met JOSM?

Ik heb het gedaan met “Online with save”.

Ziet er goed uit, je hoeft overigens niet expliciet foot=yes bij cycleways te vermelden, dat is de standaard regel. Scheelt weer wat typewerk :wink:

Voor aanwijzingen van de online editor, Potlatch, zie http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Potlatch

Misschien kan je dan ook de mtb paden in het park als path ipv “cyclewaymtb” maken,
met bicycle=yes. Als die paden een officieel mtb parcours zijn kan je de naam nog invullen onder name=…

http://mtbroutes.nl/index.php/kaart-nederland/routes-zuid-holland

Ik heb intussen wat van die paden “path” gemaakt en dubbele lijntjes weggehaald:
http://www.openstreetmap.org/?lat=52.06987&lon=4.45334&zoom=17&layers=B000FTF

De Openfietsmap is nu bijgewerkt met de data t/m gisteren, zo te zien heb je al je correcties zelf al ingevoerd, ga zo door!

Mooi! Ben blij met het resultaat op de OpenFietsmap. Er zitten nog (veel) meer aanpsssingen in / rond Zoetermeer in de pijplijn.
Ik heb ook een aangepaste TYP-file gemaakt voor de OpenFietsMap om de fietspaden en andere wegen wat meer te accentueren, zodat ze beter zichtbaar zijn op mijn Colorado (en ik neem aan ook op de andere outdoor-GPSsen). @ligfietser, kan ik die bij jou kwijt zodat belangstellenden die van de OFM site kunnen downloaden?

Dank voor je aanbod, maar aangezien ik mijn eigen Typ file continu aan het verbeteren ben lijkt me niet echt handig om nog een alternatieve erbij te plaatsen, want dat zou inhouden dat ik die ook moet bijhouden. Bovendien heb ik gemerkt dat een Typ file die bijv. op de Colorado (en Oregon/Dakota) er goed uitziet, er op een Etrex/GPS map er heel anders uit kan zien. Met mijn eigen typ file probeer ik een compromis te vinden, wat niet altijd lijkt te lukken (kijk maar naar de posting over de verdwenen bossen). Ik kan op de site evt wel een link plaatsen naar jouw Typ file als je die ergens online wilt zetten?

Mijn aangepaste TYP-file voor de Colorado (Oregon / Dakota) is gebaseerd op de 10010.TYP d.d. 06-06-2010 van de site van OpenFietsMap en is hier te downloaden. Commentaar welkom.

Edit: datum TYP-file was verkeerd

Op de online TYP editor http://ati.land.cz/gps/typdecomp/editor.cgi kan je met compare differences de typ files vergelijken,
t.o.v. de versie van vandaag ontbreekt in jouw TYP file alleen nog het type 0x0d, een rood stippelijntje (highway=path met bicycle=yes). Dat zijn bijvoorbeeld de MTB paden in het Buytenpark in Zoetermeer :wink:

De zwarte randen zijn misschien wel goed leesbaar op de gps maar m.i. in Mapsource te “hard”. Als ik alleen voor de Colorado/Oregon/Dakota een TYP file zou ontwerpen, zou ik alle lijnen Bitmap height:0 geven en bij Line style bijv. Width= 2 px + Border= 1px zetten, dat geeft ook een mooiere kaart in Mapsource maar blijkt totaal niet goed uit te pakken op oude types GPS (erg lelijke lijntjes).

PS: heb een link gemaakt naar jouw typ file op http://sites.google.com/site/openfietsmap/downloads/customize

TYP-files zijn erg onderhevig aan persoonlijke smaak, getuige ook de vele discussies daarover op het forum van wayPoint (forum.gps.nl). Bovendien maken al de verschillende GPssen het er ook niet gemakkelijker op. Vandaag heb ik 110km gefietst op de OFM met mijn aangepaste TYP-file en ik was er erg tevreden over. Goede scherpe lijnen, goed duidelijk en geen rafelrandjes bij bochten, etc… Ook in mapSource 6.16.1 ziet het er erg goed uit (vind ik…), in oude versies van mapSource zoals 6.13.7 veel minder fraai.
Over het lijntype 0xd: dat stond dan kennelijk ook niet in de optionele TYP-file van 06-06-2010 waarvan ik de mijne heb afgeleid… :).

Die heb ik dan naderhand verzonnen :wink:
ik zal het even bij de wijzigingen zetten

Om mij te stimuleren om met die MTB-route in het Buytenpark aan de slag te gaan zeker…? Dat is best een lastige, want van ‘de’ officiele route bestaan meerdere versies en vele verschillende gpx-tracks van mensen die daar gereden hebben. De route is erg slecht gepijld en bij de jaarlijkse wedstrijden worden weer andere varianten gebruikt. Heeft niet mijn prioriteit…
Er is ook een nieuwe MTB-route “Wijk en Wouden” en die is wel netjes uitgepijld en daarvan bestaat ook een ‘officiele’ gps-track. Misschien die eerst maar eens doen.